Caltabos

Ingrediente Caltabos

1 kg carne (ceafa), 1 kg ficat, inima, plamani, 300 gr ceapa, 100 gr orez, sare , cimbru,  piper macinat, mate groase.

Mod de preparare Caltabos

  1. Se pun la fiert ficatul, inima si plamanii iar carnea se fierbe separat.
  2. Ceapa se taie marunt si se caleste in putina untura.
  3. Orezul ales si spalat se pune la fiert si se fierbe pana se umfla, dupa care se scurge si se clateste cu apa rece.
  4. Carnea si organele , dupa ce s-au fiert , se trec prin masina de tocat carne. La compozitia obtinuta se adauga orezul, ceapa calita si condimente dupa gust.
  5. Se amesteca bine si cu compozitia obtinuta se umplu matele.
  6. Umplerea caltabosilor – la masina de tocat carne (fara cutit si sita) se adapteaza o palnie de umplut carnati. Se trage tot matul pe palnie, lasandu-se  capatul legat putin afara.
  7. Umplerea se face fara sa indesam , legandu-se din loc in loc sau se fac bucati de caltabos mai scurte, de 30 cm.
  8. Se pun la fiert in apa fierbinte si se fierb la foc mic, fara sa clocoteasca , cca 35-40 min.
  9. In timpul fierberii se inteapa cu o scobitoare din loc in loc (ca sa nu plesneasca matul).
  10. Caltabosii sunt fierti daca la intepare iese zeama albicioasa.
  11. Dupa fierbere se pun la zvantat si apoi pentru 3-4 ore la presa.
  12. Dupa presa  se pun la fum pentru 6 ore.

Caltabosul se serveste ca aperitiv . cu mustar sau cu salata de sfecla rosie cu hrean.

Pofta buna!

caltabos imagine
Caltabos, 5.0 out of 5 based on 1 rating
Voteaza:
VN:F [10.0.0_1159]
5.0 (1 voturi)
loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress