Acasa / Retete culinare / Pulpe de gasca cu ciuperci

Pulpe de gasca cu ciuperci

Satioasa si gustoasa, cu un gust aparte, carne de gasca este o alternativa la carnea de pui sau curcan, care este omniprezenta in meniul romanilor. O reteta speciala este cea cu pulpe de gasca si ciuperci, o mancare completa, savuroasa si aromata, ideala pentru intreaga familie, la pranzul de duminica.

Pulpele de gasca cu ciuperci la cuptor se prepara usor si nu necesita ingrediente speciale. Pe langa pulpe, ai nevoie de ciuperci, vin alb, ceapa, unt si condimente. Aceasta mancare se serveste calda, cu piure cremos de cartofi, alaturi de o salata simpla, verde, cu sos de lamaie.

Ingrediente Pulpe de gasca cu ciuperci

2 pulpe de gasca, 100 ml vin alb sec , sare si piper dupa gust, 2 buc ceapa rosie, 200 gr ciuperci prospete, 3  linguri ulei, 50 gr unt.

Preparare Pulpe de gasca cu ciuperci

  1. Condimentam pulpele de gasca cu sare si piper apoi le prajim in ulei  , cca 5 min/pe fiecare parte.
  2. Adaugam  vinul si acoperim tigaia. Se fierbe la foc mic cateva minute apoi adaugam 200 ml apa calda.
  3. Se lasa sa fiarba cca 1 ora , la foc mic.
  4. Pulpele de gasca impreuna cu sosul format se pun  intr-o tava , adaugam ceapa taiata rondele si 100 ml apa calda.
  5. Se introduce tava in cuptorul preincalzit la 180 C pentru 1 ora si 20 min.
  6. Periodic  se adauga peste pulpe sosul format , daca sosul scade se poate adauga suplimentar  apa calda.
  7. Cu 10 minute  inainte de a scoate friptura din cuptor tragem ciupercile la tigaie.
  8. Ciupercile taiate in patru parti se pun intr-o tigaie cu  unt. Le lasam se se prajeasca cateva minute apoi adaugam sare si piper dupa gust.

Pulpele  de gasca se servesc pe pat de piure din cartofi cu sos si ciuperci.

Pofta Buna!

pulpe de gasca cu ciuperci si ceapa
Pulpe de gasca cu ciuperci, 4.8 out of 5 based on 6 ratings
Voteaza:
VN:F [10.0.0_1159]
4.8 (6 voturi)

Vezi si alte retete delicioase

  • Friptura de curcan la tavaFriptura de curcan la tava Ingrediente Friptura de curcan la tava 1 kg carne de curcan (aripi si pulpe ) , 1 capatana usturoi, sare, […]
  • Friptura de gasca cu legumeFriptura de gasca cu legume Ingrediente Friptura de gasca cu legume 2 pulpe si 1 piept de gasca, 2 buc praz, 1 morcov, 4 cartofi mari, […]
  • Piept de pui la cuptorPiept de pui la cuptor Piept de pui marinat , o bunatate pregatita la cuptor. Reteta este simpla , nu necesita prea mare efort si […]
  • Muschi de porc la tavaMuschi de porc la tava Ingrediente Muschi de porc la tava 1 muschi de porc afumat , cca 700-800 gr, 100 ml apa sau supa, 5 linguri […]
  • Ciulama de gasca cu ciuperciCiulama de gasca cu ciuperci Ingrediente Ciulama de gasca cu ciuperci 2 pulpe de gasca, 20 g faina, 50 gr unt, 50 ml ulei, 500 ml supa […]
  • Gasca cu varzaGasca cu varza Ingrediente Gasca cu varza 2 pulpe de gasca, 1 varza potrivita, 2 linguri  untura, 1 ceapa mare, 1 lingura […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress