Acasa / Retete culinare / Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Mielul este o carne pe care romanii o consuma cu placere in special in perioada sarbatorilor pascale, insa o putem oferi intregii familii si in restul anului. Preparata corespunzator, carnea de miel este frageda si gustoasa, ideala pentru o cina delicioasa.

Potrivita pentru 3-4 persoane, aceasta reteta la cuptor este gustoasa si necesita cateva ingredient de buna calitate, precum vinul alb, care ajuta la fragezirea si aromarea carnii. Lasata la marinat timp de 6 ore sau peste noapte, carnea este mai buna si absoarbe mai bine aromele minunate din tava.

Se serveste cu legume si cu sos de usturoi si iaurt.

Ingrediente Pulpa de miel la cuptor 3 persoane

1 pulpa de miel ( 1, 200 kg) , 200 ml vin alb, 200 ml apa , 100 ml ulei,  5  catei usturoi, 1 /2 lingurita coaja rasa de lamaie , sare, piper,  6 cartofi, 2 morcovi.




Mod de preparare Pulpa de miel la cuptor

  • Cateii de usturoi ii taiem pe lungime.
  • Pulpa de miel se spala bine cu apa rece apoi se aseaza intr-o tava.
  • Din loc in loc se fac mici gauri cu varful unui cutit si se introduc bucati mici de usturoi.
  • Intr-un bol amestecam bine : vinul, uleiul, piperul, sarea  si coaja rasa de lamaie .
  • Turnam compozitia peste pulpa de miel, acoperim tava cu folie alimentara si lasam carnea sa se marineze peste noapte sau minim 6 ore (la frigider). Cartofii si  morcovii se curata, se spala. Cartofii ii taiem cubulete si morcovii rondele.
  • Adaugam apa, cartofii si morcovii apoi acoperim  tava cu un capac sau folie de aluminiu.
  • Se introduce la cuptor pentru 80 de minute ~ 200C .
  • Se indeparteaza folia si se mai lasa la cuptor cca 25-30 min, periodic ungem carnea (cu o pensula ) cu sosul format in tava.
  • Se serveste calda cu sos de iaurt si usturoi.

Pofta Buna!

  pulpa de miel la cuptor

// ]]>

Pulpa de miel la cuptor, 3.0 out of 5 based on 4 ratings
Voteaza:
VN:F [10.0.0_1159]
3.0 (4 voturi)

Vezi si alte retete delicioase

  • Friptura de miel traditionalaFriptura de miel traditionala Ingrediente 1 pulpa  de miel (din spate ), 2 capatatani usturoi, sare , cimbru, piper, rozmarin, 100 ml […]
  • Ciorba de mielCiorba de miel Ingrediente Ciorba de miel 1 kg carne de miel (cu os ), 2 morcovi, 1 ceapa, 1 radacina patrunjel, 1 […]
  • Friptura de curcan la tavaFriptura de curcan la tava Ingrediente Friptura de curcan la tava 1 kg carne de curcan (aripi si pulpe ) , 1 capatana usturoi, sare, […]
  • Friptura de mielFriptura de miel O friptura suculenta, aromata si gustoasa este modul preferat de a incheia ziua in sanul familiei, dupa o zi […]
  • Salata de primavara cu oua de prepelitaSalata de primavara cu oua de prepelita Ingrediente Salata de primavara cu oua de prepelita -2 portii 1 salata verde, 6 oua de prepelita, 4 […]
  • Pulpe de pui cu ceapa si cartofiPulpe de pui cu ceapa si cartofi Ingrediente Pulpe de pui cu ceapa si cartofi 3 pulpe intregi,3 buc ceapa, 8 cartofi potriviti,  5 linguri […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress