Acasa / Retete culinare / Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Ingrediente Pulpa de miel la cuptor 3 persoane

1 pulpa de miel ( 1, 200 kg) , 200 ml vin alb, 200 ml apa , 100 ml ulei,  5  catei usturoi, 1 /2 lingurita coaja rasa de lamaie , sare, piper,  6 cartofi, 2 morcovi.

Mod de preparare Pulpa de miel la cuptor

  • Cateii de usturoi ii taiem pe lungime.
  • Pulpa de miel se spala bine cu apa rece apoi se aseaza intr-o tava.
  • Din loc in loc se fac mici gauri cu varful unui cutit si se introduc bucati mici de usturoi.
  • Intr-un bol amestecam bine : vinul, uleiul, piperul, sarea  si coaja rasa de lamaie .
  • Turnam compozitia peste pulpa de miel, acoperim tava cu folie alimentara si lasam carnea sa se marineze peste noapte sau minim 6 ore (la frigider). Cartofii si  morcovii se curata, se spala. Cartofii ii taiem cubulete si morcovii rondele.
  • Adaugam apa, cartofii si morcovii apoi acoperim  tava cu un capac sau folie de aluminiu.
  • Se introduce la cuptor pentru 80 de minute ~ 200C .
  • Se indeparteaza folia si se mai lasa la cuptor cca 25-30 min, periodic ungem carnea (cu o pensula ) cu sosul format in tava.
  • Se serveste calda cu sos de iaurt si usturoi.

Pofta Buna!

  pulpa de miel la cuptor
Pulpa de miel la cuptor, 3.0 out of 5 based on 4 ratings
Voteaza:
VN:F [10.0.0_1159]
3.0 (4 voturi)
loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress