Acasa / Retete culinare / Pui la cuptor

Pui la cuptor

Ingrediente Pui la cuptor

1 pui intreg  –  1.200-1.400 kg, sare , piper,  6 linguri  ulei , 1 lingurita boia de ardei, 1/2 lingurita cimbru.

Mod de preparare Pui la cuptor

  1. Puiul se curata de grasime  in interior si in zona gatului.
  2. Se spala si se tamponeaza bine cu un servet de bucatarie.
  3. Se unge cu ulei in interior si pe toata suprafata apoi se condimenteaza cu un amesteca de : cimbru, sare, piper si boia de ardei.
  4. Cuptorul se incinge cu 15 min inainte, la max 200C.
  5. Intr-o tava termorezistenta se adauga uleiul si se aseaza puiul cu pieptul in jos.
  6. Se introduce in cuptor si se lasa la copt pentru 30 min.
  7. Se scoate tava din cuptor, se intoarce puiul  – cu pieptul in sus si se introduce din nou la copt pentru inca 30-35 min.
  8. Puiul se stropeste cu sucul format pentru a oferi un aspect uniform, usor crocant.

Se serveste cu garnitura de legume .

Pofta Buna!

pui intreg la cuptor
Pui la cuptor, 4.9 out of 5 based on 7 ratings
Voteaza:
VN:F [10.0.0_1159]
4.9 (7 voturi)

Vezi si alte retete delicioase

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress