Acasa / Retete culinare / Prajitura Padurea Neagra

Prajitura Padurea Neagra

Ingrediente

Blat: 5 oua, 30 gr cacao, 120 gr faina, 1 praf de copt, 120 gr zahar.
Crema: 3 oua, 10 gr gelatina, 500 gr frisca vegetala, 200 ml smanatana, 200 ml lapte, 150 gr zahar, vanilie.
Decor: jeleu, visine

Preparare

Blatul se realizeza astfel: albusurile se bat spuma cu zahar, separat intr-un bol mixam galbenusurile , sare. Cand albusurile sunt gata se amesteca usor cu compozitia formata din galbenusuri, sare, cacao. Se adauga treptat faina amestecata cu praful de copt si cacao. Compozitia obtinuta se pune intr-o forma tapetata cu hartie de copt si se lasa la copt in cuptorul incalzit. Se lasa la copt, pana la proba prin apasare sa isi revina la forma initiala.
Crema diplomat: intr-un vas punem gelatina inmuiata in lapte rece, zaharul, ouale, omogenizam bine. Vasul se pune pe Baine-Marie si amestecam din cand in cand . Cand s-a ingrosat o luam si o lasam la racit. Se bate frisca cu smantana ,lapte si vanilie. Cand crema este aproape rece se adauga frisca si amestecam usor pana se incorporeaza . Visinele( pot fi si  congelate)se pun cu zahar (40 gr) pentru  minim o ora.
Blatul se taie in doua parti, prima parte se pune pe o tava intinsa, se adauga visinele, un start de crema diplomat apoi a doua foaie, ultimul start va fi de crema. Se intinde uniform cu ajutorul unei spatule si se introduce la rece pentru 3 ore. Cand este gata se decoreaza cu jeleu rosu si visine in functie de preferinta.

Servire

Se serveste rece.
Prajitura Padurea NeagraPrajitura Padurea NeagraPrajitura Padurea NeagraPrajitura Padurea NeagraPrajitura Padurea NeagraPrajitura Padurea Neagra
Prajitura Padurea Neagra, 4.0 out of 5 based on 15 ratings
Voteaza:
VN:F [10.0.0_1159]
4.0 (15 voturi)

Vezi si alte retete delicioase

  • Prajitura rapida cu visinePrajitura rapida cu visine Ingrediente Blat: 6 oua, 120 gr zahar, 1/2 plic praf de copt, 150 gr faina, 1 praf de sare, […]
  • Prajitura cu visinePrajitura cu visine 01:10usoara 8 portii Ingrediente 4 oua, 100 gr zahar, 180 gr faina, 40 gr cacao, 80 ml ulei , 2 plicuri […]
  • Prajitura cu mere si  vaniliePrajitura cu mere si vanilie Ingrediente - Prajitura cu mere si vanilie Blat: 4 oua, 80 gr zahar, 1/2 plic praf de copt stins intr-o […]
  • Tort de piersiciTort de piersici Ingrediente Blat:4 oua, 120 gr faina, 1 praf de copt, 30 ml apa rece, 100 gr zahar. Crema: 3 oua, 10 gr […]
  • Prajitura cu mere glazurataPrajitura cu mere glazurata Ingrediente Blat: 6 oua, 120 gr zahar, 1/2 plic praf de copt, 150 gr faina, 1 praf de sare. Umplutura: 4 […]
  • Chec cu stafide si ciocolataChec cu stafide si ciocolata Ingrediente 4 oua, 120 gr zahar, 150 gr faina, 20 gr cacao, 40 gr stafide glazurate cu ciocolata, 30 ml […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress