Acasa / Retete culinare / Prajitura cu sarlota

Prajitura cu sarlota

Ingrediente

Blat: 5 oua, 120 gr zahar, 120 gr faina, 20 gr cacao, un praf de sare, 1 praf de copt.
Sarlota:2 oua, 200 ml lapte, 20 gr gelatina,200 gr zahar, vanilie, 50 gr cacao, 300 ml frisca , 50 gr smantana, 30 ml lapte, rom.
Sirop: 100 gr zahar, 250 ml apa , rom.
Decor: frisca, ciocolata rasa.

Preparare

Blatul se realizeza astfel: albusurile se bat spuma cu zahar, separat intr-un bol mixam galbenusurile , sare. Cand albusurile sunt gata se amesteca usor cu compozitia formata din galbenusuri, sare. Se adauga treptat faina amestecata cu praful de copt si cacao. Compozitia obtinuta se pune intr-o forma tapetata cu hartie de copt si se lasa la copt in cuptorul incalzit. Se lasa la copt, pana la proba prin apasare sa isi revina la forma initiala. Siropul: se fierbe apa cu zaharul apoi se lasa la racit. Dupa racire se adauga rom dupa preferinta.Sarlota: intr-un vas punem gelatina inmuiata in lapte rece, zaharul, ouale, omogenizam bine. Vasul se pune pe Baine-Marie si amestecam din cand in cand .Spre final se adauga cacao si amestecam bine. Cand s-a ingrosat se ia de pe baia de abur si se lasa la rece. Separat batem frisca cu smantana si lapte, cand crema de sarlota este rece se amesteca cu frisca batuta , se adauga la final rom. In tava in care am copt blatul, se tapeteaza cu folie se pune compozitia de sarlota, apoi blatul care se va insiropa. Se introduce la rece pentru cca 1 ora. Dupa acest timp se rastoarna pe o tava, se indeparteaza folia, apoi portionam prajitura cu ajutorul unui cutit cu lama calda (trecuta prin apa fierbinte si sters cu un sevet).
Se decoreaza fiecare prajitura cu o avelina de frisca si ciocolata rasa.

Servire

Se serveste rece.
Prajitura cu sarlotaPrajitura cu sarlotaPrajitura cu sarlotaPrajitura cu sarlotaPrajitura cu sarlota
Prajitura cu sarlota, 3.8 out of 5 based on 19 ratings
Voteaza:
VN:F [10.0.0_1159]
3.8 (19 voturi)

Vezi si alte retete delicioase

  • Prajitura DobosPrajitura Dobos Ingrediente Prajitura Dobos Foi dobos: 5 oua, 100 gr faina plus 25 gr , 100 gr zahar , ulei pentru uns […]
  • Prajitura NegresaPrajitura Negresa Ingrediente Prajitura Negresa Blat - 2 cani (cana 200 ml ) faina  tip 480 , 5 linguri zahar, 3 linguri […]
  • Prajitura cu alune si friscaPrajitura cu alune si frisca Ingrediente Prajitura cu alune si frisca Blat: 5 oua, 30 ml apa rece, 120 gr zahar, 150 gr faina, 1/2 praf […]
  • Prajitura TavalitaPrajitura Tavalita Ingrediente Prajitura Tavalita Blat: 5 oua, 30 ml apa rece, 120 gr zahar, 150 gr faina, 1/2 praf de copt, […]
  • Budinca de orez cu piersiciBudinca de orez cu piersici Ingrediente Budinca de orez cu piersici 1 l lapte, 200 gr orez cu bob rotund, 50 gr zahar, 1 lingurita […]
  • Budinca cu branza dulce si visineBudinca cu branza dulce si visine Va plac deserturile cu branza? Atunci si reteta de budinca cu branza dulce si visine va fi pe placul […]

2 comentarii

  1. ionescu mioara

    foarte, foarte buna! multumesc mult pentru toate retele! sunt fantastice!

    VA:F [10.0.0_1159]
    Rating: +1 (from 1 vote)
    • Iti multumim ca ne urmaresti si ma bucur ca iti plac retetele noastre.

      VN:F [10.0.0_1159]
      Rating: +1 (from 1 vote)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress