Acasa / Retete culinare / Prajitura cu branza dulce

Prajitura cu branza dulce

Ingrediente Prajitura cu branza dulce

Foi :  3 oua, 13 linguri ulei, 13 linguri lapte, 13 linguri zahar, 15 linguri faina, 1 praf de copt stins in zeama de lamaie sau otet, 2 plicuri zahar vanilat.

Umplutura: 700 gr branza dulce, 100 gr zahar, 3 oua, 2 plicuri zahar vanilat, 4 linguri amidon alimentar fin Gustin Dr. Oetker

Decor:  Zahar pudra cu aroma de vanilie Dr Oetker

Mod de preparare Prajitura cu branza dulce

  1. Intr-un bol se mixeaza ouale cu zahar, se adauga uleiul, laptele , zaharul vanilat si praful de copt stins. Se mixeaza cca 3 min , pana obtinem o compozitie omogena. Adaugam treptat faina si amestecam cu o paleta , pana se incorporeaza.
  2. Separat pregatim umplutura – Branza se mixeaza cu zahar, oua, vanilie si amidon alimentar pana obtinem o compozitie omogena.
  3. Tapetam o tava (30×20 )cu hartie de copt, turnam  jumatate din cantitatea de aluat si punem la copt cca 5 min.
  4. Cand foaia s-a copt usor scoatem tava din cuptor, adaugam  umplutura, se niveleaza   apoi cu grija  turnam restul de aluat . Se niveleaza cu o spatula, usor , toata suprafata.
  5. Se introduce  din nou la cuptor , pentru cca 30-35  min, la foc mic.
  6. Cand prajitura capata o culoare usor aurie se scoate din cuptor si se lasa sa se racesca complet.
  7. Se portioneaza si se pudreaza cu Zahar pudra cu aroma de vanilie Dr Oetker.

Se serveste ca desert!

Pofta Buna!

Prajitura cu branza dulce, 4.3 out of 5 based on 48 ratings
Voteaza:
VN:F [10.0.0_1159]
4.3 (48 voturi)

Vezi si alte retete delicioase

  • Prajitura cu branza Prajitura cu branza Ingrediente Prajitura cu branza Blat : 400 gr faina, 150 gr unt, 3 oua, 100 gr  zahar, 2 linguri pudra de […]
  • Prajitura cu afinePrajitura cu afine Ingrediente Prajitura cu afine 250 gr unt,  550 gr faina, 1 lingurita praf de copt, 2 plicuri zahar […]
  • Negresa cu zmeuraNegresa cu zmeura Ingrediente Negresa cu zmeura 200 gr  unt (sau margarina), 200 gr zahar, 200 ml lapte, 250 gr faina, 50 gr […]
  • Prajitura cu gem si scortisoara (de post)Prajitura cu gem si scortisoara (de post) In perioada postului este un pic mai dificil sa iti gasesti inspiratia si sa pregatesti deserturi pentru cei […]
  • Prajitura NegresaPrajitura Negresa Ingrediente Prajitura Negresa Blat - 2 cani (cana 200 ml ) faina  tip 480 , 5 linguri zahar, 3 linguri […]
  • Prajitura cu nuca si cacaoPrajitura cu nuca si cacao Ingrediente  Prajitura cu nuca si cacao 6 oua, 6 linguri zahar, 4  linguri ulei, 10  linguri faina, 2 […]

2 comentarii

  1. Buna am incercat sa fac prajitura dar cand am turnat foaia de deasupra s-a lasat in branza adica s-a incorporat in branza cu ce am gresit va multumesc

    VA:F [10.0.0_1159]
    Rating: 0 (from 0 votes)
    • Tapetam o tava (30×20 )cu hartie de copt, turnam jumatate din cantitatea de aluat si punem la copt cca 5 min.

      VN:F [10.0.0_1159]
      Rating: 0 (from 0 votes)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress