Acasa / Retete culinare / Prajitura cu biscuiti

Prajitura cu biscuiti

Ingrediente Prajitura cu biscuiti

450 gr biscuiti, 500 ml lapte, 3 linguri amidon, 1 ou, 2 linguri  faina, 100 gr zahar, 100 gr ciocolata, 50 gr unt, esenta de rom, 1 lingura cu varf de cacao, 2 plicuri zahar vanilat.

Decor: crema de ciocolata ,ciocolata,  inimioare colorate, nuca de cocos.




Mod de preparare Prajitura cu biscuiti

  1. Intr-o cratita se pune laptele la fiert (400 ml), intr-un bol punem amidonul, faina, cacao, zahar, zahar vanilat, 1 ou, restul de lapte  si amestecam bine.
  2. Cand laptele a inceput sa fiarba se adauga compozitia obtinuta si amestecam continuu.
  3. Se adauga apoi  untul si ciocolata si amestecam pana obtinem o compozitie uniforma.
  4. Se lasa sa se racesca complet apoi se adauga esenta de rom si amestecam.
  5. Crema se imparte astfel incat sa ne ramana si pentru imbracarea tortului.  Biscuitii se impart in 4 parti.
  6. Pe un platou se pun biscuitii, 1 stat, se adauga crema si intindem uniform.
  7. Operatia se repeta astfel incat sa obtinem  7 straturi de biscuiti  si 6  de crema.
  8. Prajitura obtinuta se unge cu crema intr-un strat subtire si se imbraca cu ciocolata topita – menaj.
  9. Se decoreaza cu nuca de cocos si inimioare colorate.
  10. Se introduce la rece pentru min 5 ore, de preferat  lasat de seara pana dimineata la rece,  apoi se portioneaza.

Pofta Buna!

  1. prajitura cu biscuiti
Prajitura cu biscuiti, 4.3 out of 5 based on 16 ratings
Voteaza:
VN:F [10.0.0_1159]
4.3 (16 voturi)
loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress