Acasa / Retete culinare / Piftie cu carne de porc

Piftie cu carne de porc

Ingrediente
1kg picioare sau cap de porc, 1 ceapa, 2 morcovi, 1 patrunjel, 1 pastirnac, 4 boabe de piper, 3 catei de usturoi (facultativ), sare dupa gust.

Mod de Preparare

Cu un cutit bine ascutit se spala si se curata bine picioarele sau capul de porc (daca au par se pirlesc la flacara). Picioarele se taie in doua pe lungime, iar capul se sparge cu satarul.
Se asaza intr-o oala si se acopera cu apa in asa fel, incat nivelul apei sa fie cu 3-4 degete deasupra carnii.
Se pune la foc potrivit si lasam sa fiarba incet. Se spumeaza mereu, apoi se adauga sarea, zarzavatul curatat si spalat.
Se lasa la fiert. Trebuie sa fiarba pana cand carnea se desface usor de pe oase. Se scot oasele si se asaza carnea pe fundul mai multor boluri. Se piseaza usturoiul cu putina sare si se amesteca cu zeama de carne.
Se strecoara si se toarna zeama strecurata in boluri peste carne, avand grija ca aceasta sa fie bine acoperita.
Se pune la rece sa se inchege. Cea mai gustoasa piftie este aceea pregatita din picioare de porc si urechi.

Servire
Se serveste alaturi de sarmalute.

piftie de porc

Piftie cu carne de porc, 5.0 out of 5 based on 3 ratings
Voteaza:
VN:F [10.0.0_1159]
5.0 (3 voturi)
loading...

Vezi si alte retete delicioase

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress