Acasa / Retete culinare / Peste la gratar

Peste la gratar

Foarte gustos si sanatos pentru organismul uman, pestele este indicat sa fie consumat cat mai des. Cea mai usoara modalitate de a prepara peste este de a-l gati pe gratar. Se prepara rapid si are un gust foarte bun. Pentru pestele la gratar ai nevoie de pestele preferat (macrou, crap, pastrav, cod), ulei, sare si piper. Pentru un gust mai bun, nu poate lipsi nici lamaia.
Pe gratarul incins, pestele este gata in cateva minute, fiind ideal si pentru petrecerile in aer liber si iesirile la gratar cu prietenii. Se serveste cu lamaie si diverse garnituri de legume. Este foarte bun cu mamaliguta si mujdei de usturoi.

Ingrediente Peste la gratar

1 kg file macrou , 50 ml ulei, sare si piper dupa gust, 1 lamaie.





Mod de preparare

Mod de preparare Peste la gratar

  1. Taiem fileurile de peste  in bucati potrivite ,  le ungem cu ulei  intr-un strat subtire si presaram sare, piper  pe ambele parti.
  2. Asezam bucatile de peste pe gratarul incins si le lasam cca 7-8 min pe fiecare parte.

Servim pestele cu  felii de lamaie proaspata. Ca si garnitura puteti alege cartofii natur.

Pofta Buna!

peste la gratar
Peste la gratar, 3.5 out of 5 based on 4 ratings
Voteaza:
VN:F [10.0.0_1159]
3.5 (4 voturi)
loading...

Vezi si alte retete delicioase

  • Friptura de vita la gratarFriptura de vita la gratar Ingrediente Friptura de vita la gratar 1 kg muschi de vitel, 50 ml ulei, sare si piper dupa gust. Decor: […]
  • Legume asortate la cuptorLegume asortate la cuptor Legumele asortate la cuptor reprezinta o modalitate inteligenta de a consuma mai multe legume. De asemenea, […]
  • Budinca de orez cu piersiciBudinca de orez cu piersici Ingrediente Budinca de orez cu piersici 1 l lapte, 200 gr orez cu bob rotund, 50 gr zahar, 1 lingurita […]
  • Dovlecei umpluti cu ciuperciDovlecei umpluti cu ciuperci Ingrediente 3 dovlecei proaspeti Umplutura: 50 gr orez, 200 gr ciuperci, 1 ceapa mare, 50 ml ulei, 50 gr […]
  • Salau la gratarSalau la gratar Salaul la gratar este un preparat rapid, usor si gustos. Ai nevoie doar de sare, piper, ulei, lamaie si un […]
  • Dorada la cuptorDorada la cuptor Dorada este un peste robust, cu o carne alba delicioasa, astfel ca poate fi incorporat in numeroase retete […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress