Acasa / Retete culinare / Peste cu sos de smantana

Peste cu sos de smantana

Ingrediente  Peste cu sos de smantana

1 kg peste file (merluciu), 100 gr faina , ulei pentru prajit, sare si piper dupa gust.

Sos – 300 gr smantana 18%, 100 ml lapte, 1 lingura faina, sare si piper dupa gust, 1 lingurita zeama de lamaie, 1/2  legatura marar.

Mod de preparare  Peste cu sos de smantana

  1. Peste se portioneaza in bucati potrivite,  se presara cu sare si piper, se trece prin faina si se prajeste in ulei incins.
  2. Dupa prajire bucatile de peste se pun intr-o farfurie tapetata cu servetele.
  3. Pregatim sosul- intr-un bol se mixeaza : smantana, laptele, faina, sare si piper.
  4. Compozitia obtinuta se pune intr-o cratita  pe foc si amestecam des pana obtinem  o consistenta cremoasa.
  5. Cand sosul este gata se potriveste de sare , se adauga zeama de lamaie si mararul taiat marunt.

Preparatul  se serveste imediat.

Pofta buna!

peste cu sos de smantana
Peste cu sos de smantana, 4.2 out of 5 based on 10 ratings
Voteaza:
VN:F [10.0.0_1159]
4.2 (10 voturi)
loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress