Acasa / Retete culinare / Pate de casa din ficat de porc

Pate de casa din ficat de porc

Ingrediente Pate de casa din ficat de porc

500 gr  ficat de porc, 1 lingurita ulei, 1 ceapa, 50 gr unt, sare, piper , cimbru, 3 catei de usturoi, 1 lingurita de smantana.

Mod de preparare Pate de casa din ficat de porc

  1. Ceapa se pune la calit in ulei , se adauga ficatul si se lasa pana se prajeste bine.
  2. Se adauga untul , usturoiul maruntit , cimbru , sare si piper,  dupa gust. Se amesteca iar dupa 1 min se ia de pe foc si se lasa cateva momente , sa se racoreasca.
  3. Se pune in blender impreuna cu smantana si se mixeaza , pana obtinem o compozitie omogena.
  4. Se pune la rece si se acopera cu folie alimentara.

Se pastreaza maxim 1-2 zile, la rece.

Pofta Buna!

Pate de casa din ficat de porc, 4.1 out of 5 based on 10 ratings
Voteaza:
VN:F [10.0.0_1159]
4.1 (10 voturi)

Vezi si alte retete delicioase

  • Chec aperitiv cu maslineChec aperitiv cu masline Ingrediente  Chec aperitiv cu masline 200 gr  muschi de porc  taiat cuburi , 250 g cascaval ras, 4 oua […]
  • Pateu de casa din ficatei de puiPateu de casa din ficatei de pui Ingrediente Pateu de casa din ficatei de pui 500 gr ficateii de pui, 500 ml lapte, 100 gr unt, 20 ml ulei, […]
  • Pate de ciuperciPate de ciuperci Ingrediente Pate de ciuperci 300 gr ciuperci proaspete, 2 cepe, piper sare, 2  felii franzela, 4 linguri […]
  • Rulada de pui cu morcovRulada de pui cu morcov Ingrediente 1 piept de pui, 1 ou, 5 gr gelatina, sare, piper, 2 morcovi. Preparare Morcovii se curata si […]
  • Aperitiv cu ardei si branzaAperitiv cu ardei si branza Ingrediente Aperitiv cu ardei si branza 2 ardei grasi si rosii, 1 ceapa, 100 gr telemea de capra, 100 gr […]
  • Placinta cu carnePlacinta cu carne Ingrediente 1 pachet foi de placinta , 50ml ulei, 200 ml lapte, 1 ou, susan . Umplutura: 300 gr […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress