Acasa / Retete culinare / Pastrama rapida de pui

Pastrama rapida de pui

O alternative mult mai gustoasa si sanatoasa la mezelurile din comert, pastrama de pui este usor de pregatit, cu ingrediente simple, la indemana oricui. Pentru pastrama rapida de pui aveti nevoie de piept de pui dezosat, usturoi, boia dulce sau iute, zahar, ulei si sare si piper.
Prepararea se face de pe o zi pe alta, timp in care pieptul de pui va sta la marinat in sosul condimentat. A doua zi, pieeptul de pui se da la cuptor. Apoi, pastrama este gata de consum. Este foarte gustoasa si aromata, ideala pentru sandvisuri, aperitive si alte preparate gustoase.

Ingrediente Pastrama rapida de pui

1 piept de pui dezosat , 5 catei de usturoi, 1 lingura zahar, 1 lingurita boia de ardei dulce, 1 praf de piper, 1 lingura de sare, 2 linguri ulei.




Mod de preparare Pastrama rapida de pui

  1. Pieptul de pui se spala si se presara cu sare si piper .
  2. Se pune intr-un bol, se acopera cu folie alimentara si se pastreaza la rece cca 3 ore.
  3. Separat pregatim  compozitia  din : usturoi pisat, zahar, boia de ardei dulce,  ulei, sare si piper dupa gust.
  4. Scoatem pieptul de la rece si il legam  cu ata pe toata lungimea apoi se pune in compozitia de mai sus.
  5. Se intoarce bine, pe ambele parti apoi se pune la rece pana a doua zi.
  6. Pieptul se scoate din compozitie,  se pune pe o folie de aluminiu intr-o  tava,  apoi dam la cuptor, cca 180 C pentru 1 ora.
  7. Dupa  40 min  se scoate tava din cuptor, eliminam  folia de aluminiu de deasupra  si cu o pensula ungem bine carnea cu sucul format.
  8. Introducem tava din nou  in cuptor si se lasa  pana se rumeneste frumos, cca 20 min.
  9. Dupa acest timp scoatem carnea din cuptor si lasam  sa se racoreasca.
  10. Se scot atele si o taiem dupa preferinta.

Pofta Buna!

pastrama de pui
Pastrama rapida de pui, 4.2 out of 5 based on 17 ratings
Voteaza:
VN:F [10.0.0_1159]
4.2 (17 voturi)
loading...

Vezi si alte retete delicioase

  • Rulada de cascavalRulada de cascaval Rulada de cascaval este un aperitiv aspectuos, usor de preparat si foarte gustos. Poate fi umpluta cu […]
  • Rulada de cascaval cu somonRulada de cascaval cu somon Un aperitiv rapid si la indemana tuturor, rulada de cascaval cu somon se prepara extrem de rapid si este un […]
  • Aperitiv DobosAperitiv Dobos Ingrediente - Apertiv Dobos felii de sunca  (york sau praga) , felii cascaval  hochland. Decor: rondele […]
  • Conopida paneConopida pane Ingrediente Conopida pane 1 conopida potrivita,  3 oua, sare si piper dupa gust,  faina si pesmet, ulei […]
  • Chiftelute cu carneChiftelute cu carne Ingrediente Chiftelute cu carne 500 gr carne tocata ( spata de porc) , 2 oua, 2 felii de franzela , 1 […]
  • ChifteluteChiftelute Ingrediente 500 gr carne tocata de vita,  sare, piper, 2 oua, 4  felii de franzela , 1 legatura de […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress