Acasa / Retete culinare / Pasca traditionala

Pasca traditionala

Ingrediente

Aluat:
1 kg faina, 50 gr de drojdie proaspata, 250 gr zahar, 1 lingura  coaja rasa de lamaie, 5 galbenusuri, 250 ml lapte caldut, 10 ml esenta rom, 1 lingurita esenta de vanilie, 150 gr unt topit ( caldut).
Umplutura:
300 gr branza de vaci proaspata si scursa , 3 oua + 1 galbenus pentru uns, 125 gr zahar, 100 gr stafide, 10 gr zahar vanilat, 1 lingurita coaja rasa de lamaie, un praf de sare.




Preparare

  1. Aluatul se obtine dupa metoda aluatului folosit la cozonac.
  2. Forma in care coacem pasca se unge cu putin ulei si se tapeteaza cu hartie de copt.
  3. Aluatul  se imparte in trei  parti,doua parti mai mari si o parte mica.
  4. Prima  parte se intinde sub forma de foaie si se pune in forma de copt.
  5. A doua parte  se  imparte in trei bucati , fiecare bucata se modeleaza sub forma de rulou apoi se impletesc.
  6. Aluatul impletit se aseaza de jur imprejurul formei.
  7. Din a trei  parte de aluat formam   frunzulite si bilute  cu care decoram pasca.
  8. Se pune la loc caldut pentru 20 min.
  9. Intr-un bol amestecam : branza, ouale, zaharul, stafidele, vanilia, coaja de lamaie si praful de sare.
  10. Amestecam usor pana devine o pasta omogena.
  11. Cand pasca a crescut se adauga umplutura , se unge aluatul cu galbenus si se pune la copt.
  12. Se coace la foc potrivit pana devine rumena.

Servire

Se serveste la masa de Paste.
pascaPasca traditionalaPasca traditionalaPasca traditionalaPasca traditionalaPasca traditionala
Pasca traditionala, 4.1 out of 5 based on 15 ratings
Voteaza:
VN:F [10.0.0_1159]
4.1 (15 voturi)

Vezi si alte retete delicioase

  • Drob de puiDrob de pui Ingrediente Drob de pui 600 gr  ficat de pui, 1 piept de pui dezosat,600 gr pipote si inimioare, 1 […]
  • Friptura de curcan la tavaFriptura de curcan la tava Ingrediente Friptura de curcan la tava 1 kg carne de curcan (aripi si pulpe ) , 1 capatana usturoi, sare, […]
  • Pulpa de miel la cuptorPulpa de miel la cuptor Mielul este o carne pe care romanii o consuma cu placere in special in perioada sarbatorilor pascale, insa o […]
  • Salata de primavara cu oua de prepelitaSalata de primavara cu oua de prepelita Ingrediente Salata de primavara cu oua de prepelita -2 portii 1 salata verde, 6 oua de prepelita, 4 […]
  • Carnaciori la gratarCarnaciori la gratar Ingrediente 1 kg carnaciori proaspeti, 1 lingura  ulei. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || […]
  • Oua umplute cu pateOua umplute cu pate Ingrediente Oua umplute cu pate 6 oua, 100 gr pate de porc, 1 lingura maioneza, 1 varf cutit  boia dulce de […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress