Acasa / Retete culinare / Oua umplute cu verdeata

Oua umplute cu verdeata

Ouale umplute reprezinta un aperitiv apreciat de romani, in special la ocaziile festive si sarbatorile traditionale de peste an. Sunt usor de preparat si versatile, astfel ca ouale pot fi umplute cu numeroase umpluturi, de la cele simple, cu maioneza si condimente, pana la cele pe baza de ton, branza sau hummus.

Daca vrei sa respecti reteta traditionala, umple ouale cu o compozitie din maioneza, mustar, marar si patrunjel dupa gust. Ouale astfel umplute se orneaza cu capere.

Ingrediente

8 oua, 1/2 legatura marar, 1/2 legatura patrunjel, sare si piper dupa gust, 150 gr maioneza de casa, capere din saramura.

Mod de preparare

  1. Ouale se spala , se dezinfecteaza si le fierbem  timp de 15 minute.
  2. Le scoatem cu o lingura si le clatim sub jet de apa rece.
  3. Se indeparteaza coaja si pielita din interior apoi le taiem in doua, pe lungime.
  4. Se scot galbenusurile si se pun intr-un bol.
  5. Albusurile se pun pe un platou cu salata verde.
  6. Maioneza de casa se amesteca cu piper, mustar ,  sare dupa gust , marar si patrunjel taiate marunt.
  7.  Compozitia formata se pune intr-un pos cu sprit si umplem  ouale apoi le decoram cu capere.

Pofta Buna!

oua-umplute-cu-verdeata

Salvează

Oua umplute cu verdeata, 5.0 out of 5 based on 1 rating
Voteaza:
VN:F [10.0.0_1159]
5.0 (1 voturi)

Vezi si alte retete delicioase

  • Aperitiv cu sunca si cascavalAperitiv cu sunca si cascaval Ingrediente Aperitiv cu sunca si cascaval 8 felii cascaval , 7 felii de sunca presata, 40 gr unt, piper, […]
  • Pastrama rapida de puiPastrama rapida de pui Ingrediente Pastrama rapida de pui 1 piept de pui dezosat , 5 catei de usturoi, 1 lingura zahar, 1 […]
  • Oua umplute cu pateOua umplute cu pate Ingrediente Oua umplute cu pate 6 oua, 100 gr pate de porc, 1 lingura maioneza, 1 varf cutit  boia dulce de […]
  • Aperitiv cu icre si maslineAperitiv cu icre si masline Ingrediente Aperitiv cu icre si masline Pentru 12 buc: 300 gr foietaj , 1 ou, 1 lingurita […]
  • Rulada de cascavalRulada de cascaval Ingrediente Rulada de cascaval 450 gr cascaval, 100 gr muschi de porc feliat, 1 ardei gogosar in […]
  • Saratele cu chimenSaratele cu chimen Ingrediente 500 gr foietaj, chimen, sare, 1 ou. Preparare Foietajul se decupeaza cu o forma de stea. […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress