Acasa / Retete culinare / Negresa cu zmeura

Negresa cu zmeura

Ingrediente Negresa cu zmeura

200 gr  unt (sau margarina), 200 gr zahar, 200 ml lapte, 250 gr faina, 50 gr cacao, 50 gr ciocolata, 4 oua, 1 praf de copt, 2 plicuri zahar vanilat, 1 praf de sare.

Sos de ciocolata:20 gr cacao, 100 gr unt, 60 gr zahar, esenta de rom
Decor: frisca , zmeura proaspata, zahar pudra.

Preparare sos de ciocolata

  • Intr-o cratita se pun ingredientele de mai sus si se amesteca bine.
  • Punem cratita pe foc , amestecand  pana ce untul  se topeste complet iar sosul incepe sa fiarba. Se amesteca cca 2-3 min apoi luam de pe foc si lasam sa se racesca.
  • Cand este complet rece  se adauga esenta de rom si amestecam.

Preparare Negresa cu zmeura

  • Intr-o cratita se pune zaharul, laptele , cacao, ciocolata si untul taiat cuburi. Se amesteca si se pune la  foc mic. Dupa primul clocot se ia de pe foc si se lasa sa se racesca complet.
  • Intr-un vas se mizeaza ouale cu vanilie si  praful de sare. Se adauga treptat compozitia racita , se mixeaza. Se adauga faina amestecata cu praful de copt si mixam. Vom  obtine o compozitie ca o smantana. Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt  . Se coace in cuptorul incins,  la foc mic cam 30-35  de min. Se lasa sa se racesca complet apoi se inlatura intr-un strat foarte subire partea de sus a prajiturii . Se toarna sosul rece de ciocolata, astfel incat negresa sa absoarba sosul ca si cum s-ar insiropa.
  • Se lasa 30 min la rece apoi se portioneaza . Fiecare prajitura se decoreaza cu frisca si zmeura. La servire se pudreaza cu un praf de zahar farin!

Pofta Buna!

Negresa cu zmeura, 4.5 out of 5 based on 12 ratings
Voteaza:
VN:F [10.0.0_1159]
4.5 (12 voturi)
loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress