Acasa / Retete culinare / Negresa cu zmeura

Negresa cu zmeura

Un desert foarte gustos si apreciat, negresa se prepara repede si nu necesita ingrediente speciale. Este ideala pentru petreceri si diverse sarbatori alaturi de familie si prieteni. O varianta de negresa foarte gustoasa este cea cu sos de ciocolata si decorata cu zmeura. Pentru un gust mai intens, pentru negresa cacaua poate fi inlocuita cu ciocolata cu concentratie mare de cacao. Astfel, negresa va fi mult mai buna si aromata.
Sosul de ciocolata este savuros si cu o consistenta groasa, insiropand cu adevarat negresa calda. Pentru un aspect frumos, dar si pentru un gust proaspat, puteti servi negresa cu zmeura si frisca.

Ingrediente Negresa cu zmeura

200 gr  unt (sau margarina), 200 gr zahar, 200 ml lapte, 250 gr faina, 50 gr cacao, 50 gr ciocolata, 4 oua, 1 praf de copt, 2 plicuri zahar vanilat, 1 praf de sare.

Sos de ciocolata:20 gr cacao, 100 gr unt, 60 gr zahar, esenta de rom
Decor: frisca , zmeura proaspata, zahar pudra.





Mod de preparare
Preparare sos de ciocolata

  • Intr-o cratita se pun ingredientele de mai sus si se amesteca bine.
  • Punem cratita pe foc , amestecand  pana ce untul  se topeste complet iar sosul incepe sa fiarba. Se amesteca cca 2-3 min apoi luam de pe foc si lasam sa se racesca.
  • Cand este complet rece  se adauga esenta de rom si amestecam.

Preparare Negresa cu zmeura

  • Intr-o cratita se pune zaharul, laptele , cacao, ciocolata si untul taiat cuburi. Se amesteca si se pune la  foc mic. Dupa primul clocot se ia de pe foc si se lasa sa se racesca complet.
  • Intr-un vas se mizeaza ouale cu vanilie si  praful de sare. Se adauga treptat compozitia racita , se mixeaza. Se adauga faina amestecata cu praful de copt si mixam. Vom  obtine o compozitie ca o smantana. Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt  . Se coace in cuptorul incins,  la foc mic cam 30-35  de min. Se lasa sa se racesca complet apoi se inlatura intr-un strat foarte subire partea de sus a prajiturii . Se toarna sosul rece de ciocolata, astfel incat negresa sa absoarba sosul ca si cum s-ar insiropa.
  • Se lasa 30 min la rece apoi se portioneaza . Fiecare prajitura se decoreaza cu frisca si zmeura. La servire se pudreaza cu un praf de zahar farin!

Pofta Buna!

Negresa cu zmeura, 4.5 out of 5 based on 12 ratings
Voteaza:
VN:F [10.0.0_1159]
4.5 (12 voturi)
loading...

Vezi si alte retete delicioase

  • Prajitura cu branza dulcePrajitura cu branza dulce Ingrediente Prajitura cu branza dulce Foi :  3 oua, 13 linguri ulei, 13 linguri lapte, 13 linguri zahar, 15 […]
  • Prajitura cu afinePrajitura cu afine Ingrediente Prajitura cu afine 250 gr unt,  550 gr faina, 1 lingurita praf de copt, 2 plicuri zahar […]
  • Prajitura cu gem si scortisoara (de post)Prajitura cu gem si scortisoara (de post) In perioada postului este un pic mai dificil sa iti gasesti inspiratia si sa pregatesti deserturi pentru cei […]
  • Prajitura Cremsnit Prajitura Cremsnit Ingrediente Prajitura Cremsnit Aluat -  800 gr foietaj crud, crema de vanilie Decor: frisca , zahar farin […]
  • Prajitura NegresaPrajitura Negresa Ingrediente Prajitura Negresa Blat - 2 cani (cana 200 ml ) faina  tip 480 , 5 linguri zahar, 3 linguri […]
  • Prajitura TavalitaPrajitura Tavalita Ingrediente Prajitura Tavalita Blat: 5 oua, 30 ml apa rece, 120 gr zahar, 150 gr faina, 1/2 praf de copt, […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress