Acasa / Retete culinare / Muschi de porc cu boia (afumat)

Muschi de porc cu boia (afumat)

Ingrediente

2 bucati muschi de porc ( 2,5  kg ), 1 capatana mare de usturoi, 2 foi dafin, 2  linguri boia de ardei dulce, 150 ml apa, 3 linguri sare, 1/4 lingurita piper , 1/2 lingurita cimbru uscat  si macinat .

Mod de preparare

Intr-un vas mare pregatim baitul  : usturoiul pisat bine, foile de dafin , piperul , sarea  , boia de ardei, cimbru  si apa.

Amestecam bine compozitia pana se dizolva sarea.

Adaugam cele doua bucati de muschi  in compozitia formata si le rotim zilnic.

Vasul se pune la rece pentru cel putin 7 zile.

muschi-cu-boia-afumat-1Dupa acesta perioada, muschiul se leaga pe toata suprafata cu sfoara si  se afuma 1 zi , folosind lemn de cires.

Dupa afumare se pune la zvantat , la loc rece si aerisit pentru 1-2 zile apoi se pune la rece.

Pofta Buna!

muschi-cu-boia-afumat-2
Muschi de porc cu boia (afumat), 4.3 out of 5 based on 3 ratings
Voteaza:
VN:F [10.0.0_1159]
4.3 (3 voturi)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress