Acasa / Retete culinare / Muraturi taranesti

Muraturi taranesti

Ingrediente Muraturi taranesti

morcovi, ardei gogosar, gogonele , conopida,  castraveti.

Pentru fiecare borcan – 2 tije de hrean,3  funze de telina, 1 floare de marar uscat, 1 ardei iute, 2 catei usturoi, 1 lingurita  boabe de piper, 1 lingura boabe de mustar.

Compozitie lichida pentru 1 borcan de 1.500 ml – 1 lingura sare , 2  linguri  miere, 5 linguri otet, apa cat cuprinde, 1 plic de conservant la 4 borcane de 1.500 ml.




Mod de preparare Muraturi taranesti

  1. Zarzavaturile sa fie proaspete si sanatoase, aflate la gradul  de coacere optim pentru conserve.
  2. Legumele  trebuie sa fie bine curatite .
  3. Sa fie spalate intr-o cantitate mare de apa, pentru a fi antrenate toate corpurile straine precum si  impuritatile.
  4. Adaugam alternativ legumele in borcane si apa pana la filetul borcanelor. Apa se scoate intr-o cratita  si impreuna cu sare, otet se pune la fiert.
  5. Peste legume adaugam tije de hrean, piper, si boabe de mustar iar deasupra se adauga funzele de telina.
  6. Cand compozitia lichida a dat in fiert se ia de pe foc, se amesteca cu miere si conservant apoi se toarna fierbinte peste legume si capsam borcanele.
  7. Se invelesc cu servete de bucatarie si se lasa sa se racesca lent pana a doua zi.
  8. Se pastreaza la loc uscat si racoros.

Muraturile se servesc la preparate din carne.

Pofta buna!

muraturi asortate

 

Salvează

Muraturi taranesti, 3.7 out of 5 based on 13 ratings
Voteaza:
VN:F [10.0.0_1159]
3.7 (13 voturi)
loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress