Varza murata

Ingrediente
10 kg varza, 1 lingura sare/ 1 l apa , 5 buc marar uscat- intreg, 3 buc radacina de hrean, 2 gutui, 1 porumb.
Preparare

Primul strat in butoi va fi de 3 buc marar (taiat in bucati) , porumbul , gutuile ( taiate in patru) si hreanul (taiat fasii).
Se aseaza varza curatata de frunzele murdare , spalata si asezam restul de marar . De la inceput adaugam un furtun de cauciuc, necesar la pitrocit.
Acoperim cu un capac si punem o greutate – cateva ore, ideal ar fi de seara pana dimineata.
Se amesteca sarea cu apa apoi se toarna in butoi astfel incat sa acopere varza.
Se acopera butoiul iar dupa o zi incepem pitrocitul, in fiecare zi suflam cca 3-4 min, timp de 7 zile.
Varza se mureaza intr-o perioada de cca o luna si jumatate.

Servire
Varza murata o folosim la sarmalutele , salate si mancaruri diverse.

varza murata
Varza murata, 4.1 out of 5 based on 19 ratings
Voteaza:
VN:F [10.0.0_1159]
4.1 (19 voturi)
loading...

1 Comentariu

  1. Bubu_is_a_hottie

    Heeyy!! Eu pot spune ca iubesc varza murata si acum mai nou am gasit in careta lui dr. menci reinvata sa gatesti sanatos (pe care am luat-o cu liobertatea pentru femei retete) ca trebuie sa folosesc sare bruta neiodata,si pentru gospodinele care folosesc si otet, este recomandat otetul natural de fermenatatie.. Incercati si voi..e mai sanatos!!

    VA:F [10.0.0_1159]
    Rating: +1 (from 1 vote)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress