Acasa / Retete culinare / Retete de muraturi si conserve (pagina 10)

Retete de muraturi si conserve

Compot de prune

Ingrediente Pentru 4 borcane 800 gr. 1,200 kg prune, 250 gr zahar, 1 plic zahar vanilat. Preparare Prunele se spala si se pun in borcane sterilizate. Peste prune, in fiecare borcan se pun 60 gr zahar, zahar vanilat si apa. Se capseaza bine si se introduc intr-o cartita cu apa ...

Citeste »

Rosii in bulion

Ingrediente rosii (6 buc intra intr-un borcan de 800 gr), sare, bulion, dupa preferinta zahar. Preparare Se folosesc rosii de dimensiune aproape egala, se trec 3-4 sec prin apa fiarta apoi se transfera intr-un vas cu apa rece pentru cateva sec. Se pun intr-o sita si se decojesc. In borcane ...

Citeste »

Compot de piersici

Ingrediente 1 kg piersici, zahar, zahar vanilat. Preparare Piersicile se spala bine apoi se trec cateva secunde prin apa fierbinte. Se curata de coaja apoi se pun in borcane sterilizate. Intr-un borcan putem pune cate 6-8 buc. Se adauga peste piersici : vanilie, 35 gr zahar si apa cat cuprinde, ...

Citeste »

Ardei in sos de rosii

Ingrediente 5 kg ardei gogosar, 1.5 kg bulion, 500 ml otet , 500 ml ulei, boabe de piper, foi de dafin, 500 gr zahar, 80 gr sare. Preparare Ardeii se spala , se taie pe jumatate si se indeparteaza cotoarele cu seminte. Ardeiul se taie fasii potrivite ca dimensiune, cca ...

Citeste »

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress