Acasa / Retete culinare / Mancare de fasole cu muschi de porc

Mancare de fasole cu muschi de porc

Ingrediente

400 gr fasole boabe , 1/2 telina mica, 1 ceapa mare, 1 morcov, 5 linguri sos de rosii cu ardei, 1/2 lingurita cimbru uscat, sare si piper dupa gust, 70 ml ulei, 500 gr muschi de porc afumat (de casa), 5 fire de patrunjel verde.




Mod de preparare

  1. Fasolea boabe ( aleasa) se pune la fiert cu apa rece ( 2 l ), dupa 10 min  se inlocuieste  apa. Procedura se repeta de 2 ori.
  2. Legumele (morcovul, telina, ceapa) se spala, se curata si le taiem cubulete.
  3. Intr-o tigaie  mai mare se pune uleiul la incins si se adauga muschiul taiat felii potrivite.
  4. Se prajeste bine pe ambele parti apoi se scoate pe o farfurie.
  5. In grasimea ramasa  adaugam legumele si le calim 2-3 min.
  6. Adaugam 1 l apa, sosul de rosii cu ardei  , se pune capacul si se lasa sa fiarba cca 20 min.
  7. Dupa acest timp adaugam cimbru , sare si piper dupa gust.
  8. Fasolea fiarta se pune intr-un vas termorezistent, adaugam sosul si feliile de muschi.
  9. Sosul trebuie sa acopere fasolea si feliile de muschi.
  10. Se introduce vasul (neacoperit) la cuptor pentru 30-40 min – 180C , pana capata o crusta fina.

Se serveste cu patrunjel taiat marunt.

Pofta Buna!

mancare de fasole la cuptormancare de fasole cu muschi (1)
mancare de fasole cu muschi (2)
Mancare de fasole cu muschi de porc, 3.9 out of 5 based on 16 ratings
Voteaza:
VN:F [10.0.0_1159]
3.9 (16 voturi)
loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress