Acasa / Retete culinare / Mancare de cartofi cu ciuperci

Mancare de cartofi cu ciuperci

Ingrediente

1 kg cartofi, 400 gr ciuperci, 1 ardei gras, 150 ml bulion, 2 ceapa mare, 1/2 telina mica, 1/2 pastarnac, 1 morcov, 5 linguri ulei, sare si piper dupa gust.

Mod de preparare

  1. Spalam legumele  , le curatim si le taiem astfel : cartofii cuburi, ciupercile si ceapa pe jumatate apoi felii, ardeiul, morcovul si telina – cubulete.
  2. Intr-o cratita se pune uleiul (3 linguri )  la incins, adaugam – ceapa, telina, morcovul si ardeiul.
  3. Se calesc 5 min apoi adaugam 250 ml apa fierbinte.
  4. Se pun la  fiert 15 min apoi adaugam cartofii ,  bulionul , sarea , piperul  si se continua fierberea inca 15  min.
  5. Intr-o tigaie adaugam restul de ulei si prajim ciupercile pana devin usor aurii.
  6. Intr-un vas termorezistent (eu am folosit vas de lut- 2.6 litri ) se adauga mancarea de cartofi, adaugam ciupercile si introducem la cuptor pentru 30 min.
  7. Se presara cu patrunjel taiat marunt si se serveste  cu muraturi.

Pofta Buna!

mancare de cartofi cu ciuperci

 

Mancare de cartofi cu ciuperci, 4.0 out of 5 based on 32 ratings
Voteaza:
VN:F [10.0.0_1159]
4.0 (32 voturi)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress