Acasa / Retete culinare / Mamaliga cu ochiuri in cuib

Mamaliga cu ochiuri in cuib

Mamaliga cu ochiuri in cuib este un preparat ideal pentru o cina usoara si savuroasa. Mamaliga cremoasa si cu gust de branzeturi se combina perfect cu ouale ochi. Pentru acest preparat poti folosi orice tip de branzeturi preferi, de la telemea, pana la mozzarella si parmezan.

Daca iti place gustul, la final, pe deasupra oualor, poti presara cascaval afumat, care va conferi preparatului tau o aroma speciala. Mamaliga cu ochiuri in cuib se serveste ca atare sau cu putina smantana.

Ingrediente

Mamaliga – 1 l apa, 300 gr malai  (de casa), 1 lingurita cu varf de sare.

100 gr branza telemea de capra , 100 gr branza telemea de vaca,  100 gr unt +20 gr, 200 gr smantana, 6 oua de prepelita, 100 gr cascaval.




Mod de preparare

  1. Mamaliga o pregatiti conform retetei – click.
  2. Branza de capra si branza de vaca se maruntesc.
  3. Mamaliga fierbinte se amesteca imediat cu untul (100 gr) si branzeturile pana obtinem o compozitie omogena.
  4. Compozitia formata se pune in doua vase ceramice unse cu unt.
  5. Cu ajutorul unui cleste de inghetata uns cu unt se formeaza cuiburile.
  6. Adaugam ouale de prepelita si presaram  cascaval razuit.
  7. Vasele se introduc in cuptorul preincalzit si le lasam cca 25 min.

Se serveste cu smantana.

Pofta Buna!

mamaliga cu branza si oua cuiburimamaliga cu brana si oua cuiburi 1
mamaliga cu brana si oua cuiburi 2

Salvează

Salvează

Salvează

Mamaliga cu ochiuri in cuib, 4.8 out of 5 based on 4 ratings
Voteaza:
VN:F [10.0.0_1159]
4.8 (4 voturi)
loading...

Vezi si alte retete delicioase

  • MamaligaMamaliga Mamaliga este unul dintre preparatele nelipsite de pe mesele romanilor, in combinatie cu sarmale, tocanite […]
  • Mamaliga la gratarMamaliga la gratar Daca ti-a ramas mamaliga rece de la masa anterioara, mare pacat este sa arunci asa bunatate de preparat. Ai […]
  • Stii sa faci mamaliga? Iata secretele reusitei!Stii sa faci mamaliga? Iata secretele reusitei! In vremea bunicilor noastre se spunea ca este o gospodina desavarsita femeia care stie sa pregateasca o […]
  • Carne de porc si carnati in unturaCarne de porc si carnati in untura Cine nu isi aduce aminte cu placere momentele din copilarie cand bunica desfacea oala cu carne de la untura, […]
  • Varza a la ClujVarza a la Cluj Varza a la Cluj , o reteta traditionala, indragita de romani  si nu numai. Reteta este simpla , ieftina si  […]
  • Prajitura NegresaPrajitura Negresa Ingrediente Prajitura Negresa Blat - 2 cani (cana 200 ml ) faina  tip 480 , 5 linguri zahar, 3 linguri […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress