Acasa / Retete culinare / Maioneza de casa

Maioneza de casa

Ingrediente

2 galbenusuri de ou (1 fiert, 1 crud), 200 ml ulei floarea soarelui, 1/2 zeama de la o lamaie, sare dupa gust, 1 lingurita de mustar.

Mod de preparare

  1. Galbenusurile se amesteca bine, se adauga ulei treptat cateva picaturi si mixam. Uleiul se adauga doar după ce anteriorul s-a inglobat perfect.
  2. In timp ce incorporam uleiul, adaugam si zeama de lamaie treptat.
  3. Dupa incorporarea uleiului se adauga sare dupa gust si mustar.
  4. Daca sosul de maioneaza este prea gros, se adauga  o lingura de apa si se mixeaza. Apa influenteaza  culoarea maionezei pe care o va deschide la culoare, de la galben spre alb.
  5. Maioneza se pastreaza la frigider intr-un bol acoperit cu folie alimentara.

Maioneza se utilizeaza  la obtinerea de aperitive ,  salate si sosuri.

Maioneza de casa, 5.0 out of 5 based on 7 ratings
Voteaza:
VN:F [10.0.0_1159]
5.0 (7 voturi)
loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress