Acasa / Retete culinare / Legume asortate la cuptor

Legume asortate la cuptor

Legumele asortate la cuptor reprezinta o modalitate inteligenta de a consuma mai multe legume. De asemenea, sunt foarte potrivite si pentru copii, care sunt in general mai reticenti la legume. Pentru acest fel de mancare ai nevoie de vinete, rosii, dovlecei, ceapa, condimente si verdeturi.

Aceasta mancarica, asemanatoare cu ratatouille-ul frantuzesc abunda in legume gustoase si savuroase. In plus, este usor de pregatit, in 40 de minute poti avea o mancare calda pe masa. La acest preparat poti adauga si alte legume, in functie de preferintele tale. Legumele asortate la cuptor se pot servi ca atare, cu sos de usturoi si iaurt, insa le poti combina si cu carne la cuptor sau gratar.

Ingrediente – 4 portii
2 vinete, 4 buc ceapa, 4 rosii, 2 dovlecei, 4 catei de usturoi, 5 linguri ulei, sare , piper, patrunjel verde.

Mod de preparare

  1. Legumele se curata, le spalam si le taiem rondele.
  2. Intr-un bol amestecam  cateii de usturoi (zdrobiti) , uleiul , sare si  piper dupa gust.
  3. Rondele se trec prin compozitia cu usturoi si se pun alternativ intr-un vas  termorezistent.
  4. Adaugam 50 ml apa calduta si se pun la cuptor, la foc mic, cca 25 de min.

Se servesc alaturi de friptura sau ca fel principal.

Pofta Buna!

legume asoratate la cuptorlegume asortate la cuptor reteta
Legume asortate la cuptor, 3.7 out of 5 based on 26 ratings
Voteaza:
VN:F [10.0.0_1159]
3.7 (26 voturi)
loading...

Vezi si alte retete delicioase

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress