Lebar

Ingrediente Leber
1 kg ficat de porc , 300 gr carne de porc, 500 gr slanina, 20 ml ulei, 1 ceapa, sare si piper dupa gust, intestine groase de porc, 4 foi de dafin, 10 boabe de piper.

Mod de preparare

Ficatul se spala cu apa rece, se pune la fiert in apa fierbinte pentru 15-20 min.
Ceapa se caleste in ulei incins pana devine sticloasa.
Separat carnea si grasimea se pun la fiert cu 5 boabe de piper si 2 foi de dafin , cand sunt gata se scot si se lasa la racit.
Ficatul , slanina, carnea impreuna cu ceapa se dau prin masina de tocat de doua ori.
Se adauga sare si piper dupa gust, se amesteca bine si se umplu intestinele.
Se leaga la capete cu ata si se pun la fiert intr-o cratita cu apa calda, 1 lingurita de sare, restul de foi de dafin si boabe de piper. Se inteapa cu o scobitoare din loc in loc.
Se lasa sa fiarba la foc mic cca 20 min, se scot si se pun pe un blat din lemn la scurs.
Se adauga inca un blat deasupra , se pune o greutate si se lasa cca 4-5 ore. De preferat se pregateste seara si se lasa la presa pana dimineata.
Se pastreaza la frigider maxim 3 zile. Pentru o pastrare indelungata dupa presare se tine la fum cca 2 zile.

Aperitiv pentru masa de Craciun.

Pofta Buna !




Lebar, 4.3 out of 5 based on 9 ratings
Voteaza:
VN:F [10.0.0_1159]
4.3 (9 voturi)
loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress