Acasa / Retete culinare / Iaurt de casa

Iaurt de casa

Ingrediente – Iaurt de casa

2 l lapte proaspat, 150 gr iaurt.

Mod de preparare

  1. Laptele se pune la  fiert la foc mic .
  2. In momentul in care  incepe sa  fiarba  si se formeaza spuma se ia de pe foc.
  3. Se lasa sa se racesca cateva momente, astfel incat sa ramana caldut (daca este prea cald se formeaza zer si iaurtul devine acru).
  4. Se adauga iaurtul si se amesteca bine, cca 1 min.
  5. Se pune  in borcane curate de sticla, se acopera cu prosop si se lasa la loc cald, max 8 ore,  pana se coaguleaza.
  6. Din iaurtul pregatit  se pastreaza pentru urmatoarea portie. Se pastreaza la rece maxim 2 -3 zile.

Se serveste simplu , cu miere , cereale sau cu piure de fructe.

Pofta Buna!

 

Iaurt de casa, 4.6 out of 5 based on 14 ratings
Voteaza:
VN:F [10.0.0_1159]
4.6 (14 voturi)

1 Comentariu

  1. noua tigaraelectronica

    mi s-a intamplat ca iaurtul facut in casa uneori sa se intinda …ciudat…o fi din cauza laptelui?
     

    VA:F [10.0.0_1159]
    Rating: +1 (from 1 vote)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress