Acasa / Retete culinare / Gem de capsuni

Gem de capsuni

Gemul de capsuni este o adevarata delicatesa, putand fi consumat ca atare, cu biscuiti sau clatite, sau in diverse preparate dulci si prajituri. Acest gem pastreaza cu adevarat aromele verii in sezonul rece, atunci cand nu avem acces la capsuni proaspete, coapte si gustoase.
Pentru un gem cat mai aromat, este bine sa alegi capsuni bine coapte, pline de dulceata, astfel ca vei avea nevoie si de mai putin zahar. Ca sa prepare gem de capsuni mai ai nevoie si de zeama de lamaie, pentru un gust usor acrisor, revigorant.
Gemul de capsuni se pastreaza foarte bine peste iarna, intr-un loc intunecos si aerisit.

Ingrediente Gem de capsuni

3 kg capsuni curatate , 3 kg zahar, zeama de la 1+ 1/2 lamaie





Mod de preparare

Mod de preparare  Gem de capsuni

    1. Spalam capsunile in mai multe ape,  indepartam coditele si le mixam pana obtinem o consistenta omogena.
    2. Intr-o cratita se pune zaharul impreuna cu zeama de lamaie si capsunile pasate .
    3. Amestecam , punem la fiert ,  la mediu si amestecam periodic, cca 50 min.
    4. Pe timpul fierberii  se va forma spuma care se indeparteaza cu ajutorul unei spumiere.
    5. Gemul fierbinte se pune in borcane sterilizate si se capseaza.
    6. Intoarcem borcanele cu capul in jos si acoperim cu servete de bucatarie   pentru a determina formarea de vacuum.
    7. Gemul se pastreaza in spatiu  intunecos  si aerisit.

Este ideal la micul dejun si la  obtinerea dulciurilor de bucatarie ( fursecuri, clatite, rulade).

Pofta Buna!

gem de capsuni
Gem de capsuni, 5.0 out of 5 based on 1 rating
Voteaza:
VN:F [10.0.0_1159]
5.0 (1 voturi)
loading...

Vezi si alte retete delicioase

  • Gem de pruneGem de prune Ingrediente Gem de prune 5 kg prune, 2 kg zahar. Preparare Gem de prune Prunele  se spala , se desfac […]
  • Dulceata de capsuni si lamaieDulceata de capsuni si lamaie Bogate in vitamine si minerale -capsunile  conservate sub forma de  dulceata pastreaza cea mai mare parte […]
  • Rosii la borcanRosii la borcan Rosiile la borcan sunt ideale pentru mancarurile si tocanitele pe care le preparam in sezonul rece. In plus, […]
  • Zacusca de vineteZacusca de vinete Ingrediente Zacusca de vinete - 25 borcane 5 kg vinete coapte - curatate si scurse ,2 kg ardei copt si […]
  • Marmelada  de pereMarmelada de pere Ingrediente 2,5 kg pere de iarna, zahar, vanilie. Preparare Am folosit pere de iarna pentru ca sunt […]
  • Dulceata de cirese negreDulceata de cirese negre Ingrediente Dulceata de cirese negre - 5 borcane 400 gr 2 kg cirese negre, 1 kg zahar, 1/2 zeama de […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress