Acasa / Retete culinare / Gem de capsuni

Gem de capsuni

Ingrediente Gem de capsuni

3 kg capsuni curatate , 3 kg zahar, zeama de la 1+ 1/2 lamaie

Mod de preparare  Gem de capsuni

    1. Spalam capsunile in mai multe ape,  indepartam coditele si le mixam pana obtinem o consistenta omogena.
    2. Intr-o cratita se pune zaharul impreuna cu zeama de lamaie si capsunile pasate .
    3. Amestecam , punem la fiert ,  la mediu si amestecam periodic, cca 50 min.
    4. Pe timpul fierberii  se va forma spuma care se indeparteaza cu ajutorul unei spumiere.
    5. Gemul fierbinte se pune in borcane sterilizate si se capseaza.
    6. Intoarcem borcanele cu capul in jos si acoperim cu servete de bucatarie   pentru a determina formarea de vacuum.
    7. Gemul se pastreaza in spatiu  intunecos  si aerisit.

Este ideal la micul dejun si la  obtinerea dulciurilor de bucatarie ( fursecuri, clatite, rulade).

Pofta Buna!

gem de capsuni
Gem de capsuni, 5.0 out of 5 based on 1 rating
Voteaza:
VN:F [10.0.0_1159]
5.0 (1 voturi)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress