Acasa / Retete culinare / Friptura de miel

Friptura de miel

Ingrediente Friptura de miel – 3 persoane

1 pulpa de miel (1, 200  kg) , 150 ml vin alb, 100 ml apa , 80 ml ulei, 1 legatura usturoi verde, 2 catei usturoi, 1 varf lingurita cimbru uscat, cateva frunze de menta, sare, piper, 1 lingurita boia ardei dulce, 5  cartofi, cateva fire de marar.




Mod de preparare Friptura de miel

  • Cateii de usturoi ii taiem pe lungime.
  • Pulpa de miel se spala bine cu apa rece apoi se aseaza intr-o tava.
  • Din loc in loc  se fac mici gauri cu varful unui cutit si se introduc bucati mici de usturoi.
  • Intr-un bol adaugam : vin, ulei, piper, sare  si  cimbru.
  • Amestecam energic cu un tel si turnam compozitia peste pulpa de miel.
  • Acoperim tava cu folie alimentara  si lasam carnea sa se marineze peste noapte sau minim 6 ore (la frigider).
  • Adaugam apa, usturoiul verde taiat marunt, boia de ardei dulce si menta. Se acopera tava cu folie de aluminiu.
  • Se introduce la cuptor pentru 60 de minute ~ 200C .
  • Cartofii  ii taiem cubulete si se fierb in apa cu sare cca 10 min.
  • Se indeparteaza folia si se lasam friptura  sa se rumeneasca.
  • Periodic ungem  carnea  cu sosul care se formeaza in tava ~ 30 min.
  • Daca sosul scade se mai adauga apa calduta.
  • Adaugam cartofii si mai lasam friptura la cuptor cca 20 min.
  • Friptura de miel  se presara cu marar verde taiat marunt si se poate servi.

Pofta Buna!

friptura de miel (1) friptura de miel (2) marinata miel
Friptura de miel, 5.0 out of 5 based on 2 ratings
Voteaza:
VN:F [10.0.0_1159]
5.0 (2 voturi)
loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress