Tarta cu branza

Ingrediente

Blatul:300 g biscuiti digestivi sfaramati marunt 50 g zahar tos 90 g unt topit. Umplutura:1 plic gelatina 60 ml apa rece 450 g branza cremoasa, marca Philadelphia 125 g zahar 1 praf sare 200 g smantana grasa 200 g smantana dulce, pentru frisca .Toppingul de afine,200 g afine (sau zmeura, capsuni, piersici ori alte fructe)
2 linguri apa
100 g zahar tos

Preparare

Faramitati biscuitii intr-un robot de bucatarie. Sau puteti sa-i puneti intr-o punga cu inchidere etansa si sa-i sfarmati cu o conserva de supa sau un sucitor.

• Puneti intr-un castron mijlociu biscuitii sfaramati si zaharul, adaugand untul topit, si amestecati pana cand ingredientele se omogenizeaza si formeaza o pasta. Daca doriti, se poate adauga scortisoara dupa gust.

• Ungeti cu unt o tava rotunda de tarta cu diametrul de 20-23 cm si puneti o folie de aluminiu, pentru ca aluatul sa nu se lipeasca (se poate pune o hartie de copt, pentru a usura taierea si scoaterea blatului din tava). Presati bine pasta pe fundul si pe laturile tavii (aproxiamtiv 2,5 cm), folosind spatele unei linguri sau fundul unui pahar. Cat timp pregatiti umplutura, acoperiti aluatul cu folie de plastic si puneti-l un frigider, ca sa se raceasca.

• Diluati gelatina in apa rece, amestecati la foc mic pana se dizolva. Bateti branza Philadelphia cu mixerul sau cu telul pana devine o crema moale. Adaugati incet gelatina, amestecand pana ce compozitia devine omogena. Adaugati zaharul si sarea si continuati sa amestecati pana compozitia devine usoara si pufoasa.

• Intr-un castron curat, bateti smantana dulce pentru frisca pana se intareste. Turnati smantana grasa peste frisca obtinuta, apoi adaugati incet amestecul de smantana in compozitia cremoasa de Philadelphia.

• Turnati totul peste blatul de biscuiti si uniformizati suprafata cremei. Puneti la frigider pana se intareste (minimum 4 ore sau, mai bine, peste noapte).

• Puneti intr-o tigaie la foc mediu o treime din afine, cu doua linguri de apa si 100 g de zahar, pana cand zaharul se topeste si afinele se sfarama. Cand amestecul fierbe, invartiti tigaia, pentru a distribui uniform lichidul. Continuati sa fierbeti la foc mediu, pana cand compozitia se ingroasa si se transforma intr-un sirop inchegat. Strecurati siropul intr-un castron, aruncati afinele fierte si lasati siropul sa se raceasca la temperatura camerei. Adaugati, in sirop, afinele crude ramase. Amestecati si puneti la frigider

Servire

Pentru topping, cantitatea de ingrediente se poate dubla. Pentru servire, treceti intai paleta de jur-imprejurul prajiturii inainte sa indepartati usor marginea tavii. Mutati apoi usor prajitura pe un platou plat, fara bordura. Daca ati folosit hartie de copt, taierea si ridicarea se vor face mai usor. Turnati apoi afinele reci si siropul peste Cheesecake si serviti rece. Inainte sa taiati prajitura, introduceti cutitul in apa fierbinte.
Tarta cu branza
Tarta cu branza, 5.0 out of 5 based on 3 ratings
Voteaza:
VN:F [10.0.0_1159]
5.0 (3 voturi)
loading...

Vezi si alte retete delicioase

  • Mini strudele cu dovleacMini strudele cu dovleac Ingrediente Mini strudele cu dovleac Aluat foietaj- 400 g faina alba, o lingurita de sare fina, 400 g unt, […]
  • Pogacele cu jumariPogacele cu jumari Ingrediente Pogacele cu jumari 550 gr  faina alba-tip 480,1 cub drojdie proaspata (25 gr), 150-200 ml […]
  • Saratele cu chimenSaratele cu chimen Ingrediente Saratele cu chimen 550 gr faina alba-tip 480,1 cub drojdie proaspata (25 gr), 150-200 ml lapte, […]
  • Prajitura cu branza dulcePrajitura cu branza dulce Ingrediente Prajitura cu branza dulce Foi :  3 oua, 13 linguri ulei, 13 linguri lapte, 13 linguri zahar, 15 […]
  • Placinta cu merePlacinta cu mere Ingrediente Placinta cu mere 600 gr  foietaj Umplutura - 6 mere, 100 gr zahar, 1/2 lingurita […]
  • Praline asortatePraline asortate Ingrediente 300 gr budinca de cicolata, 16 biscuiti Oreo, esenta de rom. Glazura: ciocolata menaj. Decor: […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress