Acasa / Retete culinare / Retete cu miere / Prajitura cu miere

Prajitura cu miere

Ingrediente

Aluat pentru foi: 4 oua, 150 gr zahar, 1 lingurita de bicarbonat de sodiu stins in otet, 50 ml ulei, 5 gr sare, 50 ml miere, faina cat cuprinde cca 500-600 gr.
Crema de unt : 400 ml lapte, 2 oua, 50 gr faina, 150 gr zahar, vanilie, 1 lamaie, 250 gr unt, 1 praf de sare.
Decor: zahar pudra. Stratul 2- 100 gr marmelada din struguri

Preparare

Obtinerea foilor cu miere: Intr-un vas mai mare spargem ouale, adaugam zaharul , sare, bicarbonatul de sodiu stins in otet, uleiul si omogenizam cca 5 minute cu ajutorul unui mixer.Se adauga mierea iar la final faina putin cate putin astfel incat sa obtinem un aluat bun de modelat.Aluatul se imparte in 4 parti egale .Pe dosul unei tavi de diametru 25-30 cm se adauga cateva picaturi de ulei care se intind cu ajutorul unei pensule, se pune o bucata de aluat si se intinde cu ajutorul unei merdenele in start unifor, iar marginile se inlatura cu ajutorul unui cutit.Se inteapa in cateva locuri si se introduce in cuptorul incalzit la 180 grade.Cand capata o culoare aurie se scot, se introduce lama unui cutit sub foaie si se trece usor pe ambele parti pentru a inlatura riscul de prindere.Foaia se aseaza pe o tava tapetata cu hartie.In acest mod coacem toate foile.Dupa coacere foile se lasa la rece.
Crema:Laptele se pune la fiert.Separat intr-un bol mixam zaharul cu ouale, faina , 100 ml lapte, un praf de sare si se toarna cand laptele a dat in clocot.Se amesteca continuu pana se ingroasa.Se lasa 2 minute sa fiarba , amestecand in acset timp si se pune apoi la racit.Cand s-a racit se adauga untul , vanilia si se omogenizeaza. Asamblare: Pe o tava tapetata cu hartie punem prima foaie, se adauga primul strat de crema de unt.
Se pune a doua foaie, se adauga un strat de marmelada.
Se adauga a treia foaie, si adaugam ultimul strat de crema de unt.
Se adauga ultima foaie , se pune o hartie peste foi, apoi o tava cu greutate.
Se lasa la rece pana a doua zi.Se lasa la rece pana a doua zi.Inainte de portionare se pudreaza cu zahar farin si se portioneaza dupa preferinta.
6. Inainte de portionare se pudreaza cu zahar farin si se portioneaza dupa preferinta.

Servire

Se serveste rece.
Prajitura cu mierePrajitura cu mierePrajitura cu mierePrajitura cu mierePrajitura cu mierePrajitura cu mierePrajitura cu mierePrajitura cu mierePrajitura cu mierePrajitura cu mierePrajitura cu mierePrajitura cu miere
Prajitura cu miere, 4.7 out of 5 based on 23 ratings
Voteaza:
VN:F [10.0.0_1159]
4.7 (23 voturi)

1 Comentariu

  1. super!bunà!…

    VA:F [10.0.0_1159]
    Rating: +1 (from 1 vote)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress