Acasa / Retete culinare / Retete de dulciuri (pagina 4)

Retete de dulciuri

Sarlota cu zmeura

Ingrediente Sarlota cu zmeura -10 pahare 2 oua, 5 linguri  zahar, 150 ml lapte, 10 gr gelatina, 600 gr frisca , 1 plic zahar vanilat, 100 ml sirop zmeura, zmeura proaspata. Mod de preparare Sarlota cu zmeura Gelatina se pune in lapte rece (75 ml) pentru 15 min. Intr-un vas  ...

Citeste »

Prajitura cu visine si nectarine

Ingrediente Prajitura cu visine si nectarine Aluat –  3 oua, 13 linguri ulei, 13 linguri lapte, 13 linguri zahar, 15 linguri faina, 1 praf de copt stins in zeama de lamaie sau otet, 2 plicuri zahar vanilat. Umplutura – 150 gr visine  , 1 nectarina Decor– ciocolata Mod de preparare ...

Citeste »

Crema de zahar ars

Ingrediente Crema de zahar ars 8 oua, 1 l lapte, 100 gr zahar, vanilie, 80 gr zahar pentru caramel. Mod de preparare Crema de zahar ars Zaharul se pune intr-o cratita si se lasa pe foc, sa se topeasca. Se amesteca iar cand capata o culoare usor aurie se ia ...

Citeste »

Cozonac cu nuca

Ingrediente Aluat: 1 kg faina, 200 gr zahar, 50 ml ulei, 150 gr unt, 5 galbenusuri, 500-600 ml lapte, 40 gr drojdie, 10 gr sare, coaja rasa de lamaie, zahar vanilat. Umplutura: 300 gr miez nuca maruntita, 40 gr cacao, 2 albusuri, 100 gr zahar, vanilie. Decor: 1 galbenus de ...

Citeste »

Chec in trei culori

Ingrediente Chec in trei culori 5 oua, 150 gr zahar, 220 gr faina, 100 ml ulei, 1/2  plic praf de copt , 1 lingura cacao , 1 ceasca  zmeura congelata. Preparare Chec in trei culori Zmeura decongelata se trece prin sita. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de ...

Citeste »

Prajitura Semiluna

Ingrediente Prajitura Semiluna 5 oua, 100 gr unt, 100 gr zahar pudra, 1 varf cutit praf de copt, 200 gr faina,2 pliculete zahar vanilat,  nuca macinata , scortisoara. Mod de preparare Prajitura Semiluna Untul la temperatura camerei se mixeaza cu zahar, pana devine ca o crema. Se adauga treptat galbenusurile ...

Citeste »

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress