Acasa / Retete culinare / Dorada la cuptor

Dorada la cuptor

Dorada este un peste robust, cu o carne alba delicioasa, astfel ca poate fi incorporat in numeroase retete pe baza de peste. Se prepara rapid si este indragit de intreaga familie. Pentru o cina rapida si savuroasa, va propunem o reteta de dorada la cuptor cu legume. Preparat la cuptor, pestele dorada este suculent si gustos, foarte aromat.
Pentru dorada la cuptor ai nevoie, pe langa peste, de cateva legume: cartofi, morcovi, ceapa si usturoi verde. Se asezoneaza simplu, cu sare, piper si felii de lamaie. Dorada la cuptor cu legume se poate servi si cu o salata verde, simpla, si cu un pahar de vin alb.

Ingrediente Dorada la cuptor

2 buc ~ 1 kg dorada (eviscerat si fara solzi)  , 4 cartofi potriviti, 1 morcov,  2 buc ceapa, 5 fire usturoi verde, 5 linguri ulei, sare si piper dupa gust, 200 ml apa calda, 1 lamaie, 1/2 legatura patrunjel.




Mod de preparare Dorada la cuptor

  1. Legumele curatite si spalate le taiem rondele. Usturoiul verde se curata , se spala si se taie marunt.
  2. Intr-un bol amestecam :  uleiul , sarea, piperul  si apa.
  3. Asezam legumele intr-o tava adaugam compozitia formata si amestecam usor.
  4. Acoperim tava  cu folie de aluminiu si dam la cuptor la 200C pentru 25-30 min.
  5. In acest timp, crestam pestii  pe o parte (in 3 locuri), tinand cutitul pe diagonala.
  6. Ii presaram cu sare si piper pe toata suprafata cat si in interior.
  7. In crestaturile formate , inclusiv in interior adaugam felii  de lamaie (jumatati).
  8. Ii pastram  la temperatura camerei pana legumele sunt gata.
  9. Scoatem folia de aluminiu si asezam pestii  deasupra.
  10. Ii ungem cu sosul format si se dau iar la cuptor pentru 25 min.
  11. Cand sunt gata ii  presaram  cu patrunjel taiat marunt .

Se servesc alaturi de un pahar cu vin alb.

Pofta Buna!

dorada la cuptordorada 2dorada1
Dorada la cuptor, 4.9 out of 5 based on 7 ratings
Voteaza:
VN:F [10.0.0_1159]
4.9 (7 voturi)
loading...

Vezi si alte retete delicioase

  • Mancare de fasole cu muschi de porcMancare de fasole cu muschi de porc Satioasa si gustoasa, mancarea de fasole cu muschi de porc este o alegere inspirata pentru momentele in care […]
  • Muschiulet de porc cu ciuperci si sos de rosii!Muschiulet de porc cu ciuperci si sos de rosii! Ingrediente Muschiulet de porc cu ciuperci si sos de rosii 1 muschiulet de porc - cca 450 gr, 400 gr […]
  • Plachie de pestePlachie de peste Ingrediente 4 portii - Plachie de peste 3  buc  macrou, 5 cepe,  50 ml ulei , o jumatate de ardei rosu, 0 […]
  • Legume la cuptorLegume la cuptor Ingrediente Legume la cuptor 2 morcovi, 1 dovlecel, 20 pastai de fasole verde, 5 cartofi mici, 2 cepe, 3 […]
  • Friptura de porc la tavaFriptura de porc la tava Ingrediente Friptura de porc la tava 1 kg carne de porc ( cotlet sau pulpa),  50 ml ulei, 200 ml apa […]
  • Friptura de vita la gratarFriptura de vita la gratar Ingrediente Friptura de vita la gratar 1 kg muschi de vitel, 50 ml ulei, sare si piper dupa gust. Decor: […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress