Acasa / Retete culinare / Dorada la cuptor

Dorada la cuptor

Ingrediente Dorada la cuptor

2 buc ~ 1 kg dorada (eviscerat si fara solzi)  , 4 cartofi potriviti, 1 morcov,  2 buc ceapa, 5 fire usturoi verde, 5 linguri ulei, sare si piper dupa gust, 200 ml apa calda, 1 lamaie, 1/2 legatura patrunjel.




Mod de preparare Dorada la cuptor

  1. Legumele curatite si spalate le taiem rondele. Usturoiul verde se curata , se spala si se taie marunt.
  2. Intr-un bol amestecam :  uleiul , sarea, piperul  si apa.
  3. Asezam legumele intr-o tava adaugam compozitia formata si amestecam usor.
  4. Acoperim tava  cu folie de aluminiu si dam la cuptor la 200C pentru 25-30 min.
  5. In acest timp, crestam pestii  pe o parte (in 3 locuri), tinand cutitul pe diagonala.
  6. Ii presaram cu sare si piper pe toata suprafata cat si in interior.
  7. In crestaturile formate , inclusiv in interior adaugam felii  de lamaie (jumatati).
  8. Ii pastram  la temperatura camerei pana legumele sunt gata.
  9. Scoatem folia de aluminiu si asezam pestii  deasupra.
  10. Ii ungem cu sosul format si se dau iar la cuptor pentru 25 min.
  11. Cand sunt gata ii  presaram  cu patrunjel taiat marunt .

Se servesc alaturi de un pahar cu vin alb.

Pofta Buna!

dorada la cuptordorada 2dorada1
Dorada la cuptor, 5.0 out of 5 based on 5 ratings
Voteaza:
VN:F [10.0.0_1159]
5.0 (5 voturi)
loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress