Acasa / Retete culinare / Crema de vanilie

Crema de vanilie

Ingrediente Crema de vanilie

750 ml lapte, 150 gr amidon , 120 gr zahar, 3 oua, 4 pliculete zahar vanilat sau esenta de vanilie,

Preparare Crema de vanilie

  1. Intr-o cratita ,  se pune laptele (500 ml)  la fiert,  la foc mic.
  2. Separat intr-un vas se amesteca bine  ouale cu zahar, amidon si restul de lapte rece.
  3. Cand laptele a inceput sa fiarba se adauga compozitia formata mai sus, dam focul la mic  si amestecam continuu pana se ingroasa (max 25 secunde) .
  4. Se ia cartita de pe foc si se pune pe un blat. Se adauga zaharul vanilat si amestecam cca 1 min.
  5. Crema de vanilie calduta se pune intr-un vas, se acopera cu folie alimentara sa nu capete crusta.
  6. Se pastreaza la rece pana in momentul folosirii.

Este crema cea mai cunoscuta si apreciata . Are un gust deosebit si aromat.

Se foloseste la obtinerea deserturilor de casa :  ecler, choux a la creme, profiterol.

Pofta Buna!

Crema de vanilie, 4.8 out of 5 based on 6 ratings
Voteaza:
VN:F [10.0.0_1159]
4.8 (6 voturi)
loading...

1 Comentariu

  1. noua tigaraelectronica

    E o crema usoara. Presarata cu fructe merge de minune!

    VA:F [10.0.0_1159]
    Rating: 0 (from 0 votes)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress