Acasa / Retete culinare / Cotlet de porc in sos de rosii

Cotlet de porc in sos de rosii

Ingrediente Cotlet de porc in sos de rosii

500 gr cotlet de porc (taiat felii), 50 ml ulei, 1 ceapa, 4 rosii, 1 lingurita boia de ardei dulce, 3 catei de usturoi ,sare, piper dupa gust, 1 lingura faina, 200 ml apa calda.




Mod de preparare Cotlet de porc in sos de rosii

  1. Incingem uleiul si prajim cotletul pe ambele parti,  cca 3-4 min pe fiecare parte.
  2. Feliile de cotlet prajite se scot pe o farfurie iar in grasimea ramasa se adauga ceapa tocata. Se lasa sa se caleasca , pana devine usor aurie. Se adauga rosiile taiate cubulete si se lasa cca 5 min  la calit.
  3. Peste rosii adaugam  feliile de cotlet prajite si  apa calda. Adaugam sare, piper si lasam la fiert  (vasul acoperit ), la foc mic, cca 25 min. La jumatatea timpului de fierbere intoarcem feliile de  cotlet.
  4. Dupa acest timp se scot feliile de carne intr-un vas si acoperim. In sosul format se adauga faina  dizolvata in cateva linguri de apa rece , boia de ardei dulce si usturoiul pisat. Se fierbe timp de 4-5 min pana se ingroasa ,  se strecoara si se potriveste de sare si piper.
  5. In sosul format se introduc feliile de cotlet.

Cotletul de porc se serveste  cu sos de rosii si piure de cartofi.

Pofta Buna!

 

cotlet in sos de rosii cotlet in sos de rosii1 cotlet in sos de rosii1 (1)
Cotlet de porc in sos de rosii, 4.1 out of 5 based on 12 ratings
Voteaza:
VN:F [10.0.0_1159]
4.1 (12 voturi)

Vezi si alte retete delicioase

  • Friptura de curcan la tavaFriptura de curcan la tava Ingrediente Friptura de curcan la tava 1 kg carne de curcan (aripi si pulpe ) , 1 capatana usturoi, sare, […]
  • Friptura de mielFriptura de miel O friptura suculenta, aromata si gustoasa este modul preferat de a incheia ziua in sanul familiei, dupa o zi […]
  • Pui cu lamaiePui cu lamaie Ingrediente Pui cu lamaie 6 pulpe  de pui, 1 lamaie si jumatate , 50 ml apa, 4 linguri ulei, sare, piper […]
  • Carnaciori la cuptorCarnaciori la cuptor Ingrediente 1 kg carnaciori de casa neafumati, 100 ml ulei, condimente. Preparare Carnaciorii se […]
  • Friptura de curcan la cuptorFriptura de curcan la cuptor Ingrediente (2 portii) - Friptura de curcan la cuptor 1 pulpa de curcan , 5 catei de usturoi,  sare, piper […]
  • Friptura de vita la tavaFriptura de vita la tava Carnea de vita este recomandata pentru respectarea unui regim echilibrat de nutritie; cu toate acestea, […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress