Acasa / Retete culinare / Cornulete cu marmelada si nuca

Cornulete cu marmelada si nuca

Ingrediente

1 kg faina de patiserie, 500 gr margarina, 100 ml apa minerala, 2 plicuri praf de copt, 15 ml otet, sare, 150 gr zahar pudra, 500 gr marmelada de struguri, 200 gr nuca, rom, 2 plicuri zahar vanilat, zahar pudra pentru pudrare.

Preparare

Aluatul : intr-un castron punem margarina sa se topeasca de jumatate, se adauga zaharul, praful de copt stins in otet, sare, si amestecam usor cateva minute, se adauga apa minerala apoi faina.Se framanta bine pana se incorporeaza toata faina. aluatul obtinut se lasa pentru 1 ora la rece. Umplutura: miezul de nuca pentru a fi si mai gustos se introduce intr-o tava la cuptor, se lasa pana se usuca bine, si incepe coaja sa se desprinda, se lasa la rece . Cand s-a racit se sfarama cu merdeneaua, se adauga peste marmelada de struguri, mai adaugam vanilia , romul, si amestecam usor. Aluatul dupa ce a stat o ora la rece se imparte in parti egele si se inind foi, se adauga umplutura , se ruleaza, se portioneaza si se pun in tava tapetata cu hartie de copt. Se introduce tava in cuptorul incalzit si se lasa la copt pana cuprind o culoare aurie. Se lasa apoi la rece si se tavalesc printr-un bol cu zahar pudra. Sunt un deliciu.

Servire

Se servesc reci alaturi de cafea, ceai.
Cornulete cu marmelada si nucaCornulete cu marmelada si nucaCornulete cu marmelada si nucaCornulete cu marmelada si nucaCornulete cu marmelada si nucaCornulete cu marmelada si nucaCornulete cu marmelada si nuca
Cornulete cu marmelada si nuca, 4.8 out of 5 based on 13 ratings
Voteaza:
VN:F [10.0.0_1159]
4.8 (13 voturi)

Vezi si alte retete delicioase

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress