Acasa / Retete culinare / Bucatarie internationala / Coq au vin ( cocos in vin)

Coq au vin ( cocos in vin)

Reteta Coq au Vin ,  sau cocos in vin , este o mancare clasica frantuzeasca cu vechime , usoara si  delicioasa. Ideal este sa pregatiti reteta cu pasare de casa , ofera preparatului o bunatate aparte. Reteta de Coq au Vin este usoara , explicata pas cu pas  in imagini si necesita doar putina atentie.

Portii – 5  , Timp total – 3 ore si 15 minute

Ingrediente Coq au Vin

1 kg carne cocos de tara ( pulpe inferioare, pulpe superioare, aripa), 20 gr unt,  1 ceapa medie, 70 gr sunca de casa ( cu carne) , 1 lingura faina, 1 morcov potrivit, 3 catei usturoi, 2 lg sos de rosii cu ardei, 400 ml vin rosu, 500 ml supa de pasare, cimbru uscat, sare , piper  – dupa gust.
Separat – 2o bucati  arpagic , 2 linguri ulei, 180 gr ciuperci taiate felii groase, 20 gr unt, 1 lingura amidon.





Preparare Coq au vin

Carnea de cocos se condimenteaza cu sare si piper.

Intr-o tigaie topim untul , adaugam sunca de casa ( taiata potrivit) si o prajim pana devine rumena.

Scoatem sunca rumenita , prafuim carnea cu faina si o prajim in grasimea ramasa.

In timpul prajirii  carnea se intoarce pe ambele parti. In 10 minute este gata.

Adaugam sunca rumenita, ceapa si usturoiul – taiate marunt, morcovul taiat rondele.

Amestecam si le punem la calit pentru 5 minute, amestecand periodic.

Adaugam  supa de pasare si vinul.

Peste compozitia formata se adauga  dupa gust : cimbru uscat, sare, piper , foi de dafin si 2 linguri de sos de rosii cu ardei.

Acoperim cratita si lasam sa fierba la foc mic cca 3 ore sau pana carnea este bine fiarta.

Arpagicul se prajeste in ulei pana capata o culoare auriu spre roscat.

Peste arpagic adaugam 3 polonice din sosul format la carne si lasam sa fiarba ( la foc mic) pana se patrunde usor.

Ciupercile se trag la tigaie , in unt incins , apoi le condimentam cu sare si piper.

Cand carnea s-a fiert , adaugam ciupercile trase la tigaie si compozitia de arpagic.

Daca observati  ca deasupra mancarii s-a strans grasime mai multa  , o luati cu un polonic si o indepartati.

Se acopera cratita si se mai pune la fiert 5 minute .

Adaugam amidonul dizolvat in 3 linguri de apa si il turnam peste mancare.

Amestecam usor si mai fierbem mancarea maxim 1 minut. Mancarea este gata !

Pofta Buna!

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Coq au vin ( cocos in vin), 5.0 out of 5 based on 3 ratings
Voteaza:
VN:F [10.0.0_1159]
5.0 (3 voturi)
loading...

Vezi si alte retete delicioase

  • Pulpe de gasca cu ciuperciPulpe de gasca cu ciuperci Satioasa si gustoasa, cu un gust aparte, carne de gasca este o alternativa la carnea de pui sau curcan, care […]
  • Varza a la ClujVarza a la Cluj Varza a la Cluj , o reteta traditionala, indragita de romani  si nu numai. Reteta este simpla , ieftina si  […]
  • Oua umplute cu pateOua umplute cu pate Ingrediente Oua umplute cu pate 6 oua, 100 gr pate de porc, 1 lingura maioneza, 1 varf cutit  boia dulce de […]
  • Escalop de porcEscalop de porc Ingrediente Escalop de porc 10  felii cotlet porc , 80 ml ulei , 100 gr faina, 1 lingura boia de ardei […]
  • Pateu de casa din ficatei de puiPateu de casa din ficatei de pui Pateul de casa din ficatei de pui este o varianta potrivita pentru micul dejun, cu paine prajita sau lipie, […]
  • Piept de pui la cuptorPiept de pui la cuptor Piept de pui marinat , o bunatate pregatita la cuptor. Reteta este simpla , nu necesita prea mare efort si […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress