Acasa / Retete culinare / Conopida in otet

Conopida in otet

Ingrediente Conopida in otet – 6 borcane /800 ml

2 kg conopida ,  boabe de piper, foi dafin, morcov pentru decor .

Pentru fiecare borcan – 1 lingurita sare, 2 linguri zahar, 5 linguri otet, apa cat cuprinde.

Mod de preparare Conopida in otet

  1. Conopida se tine in apa rece  cu sare cca 1 ora apoi se desface in buchetele.
  2. Adaugam la fiecare borcan –  sare, zahar, otet, boabe de piper , stelute din morcov, 2-3 foi dafin si se completeaza cu apa.
  3. Se capacesc borcanele si se pun la fiert in Bain-Marie pentru 20  min ( de cand apa incepe sa clocoteasca).
  4. Se impaturesc cu servete de bucatarie si se lasa sa se racesca pana a doua zi.
  5. Se pastreaza la loc uscat si racoros.

Se serveste alaturi de preparate din carne.

Pofta Buna!

conopida in otet
Conopida in otet, 4.2 out of 5 based on 30 ratings
Voteaza:
VN:F [10.0.0_1159]
4.2 (30 voturi)
loading...

Vezi si alte retete delicioase

  • Conopida murataConopida murata Ingrediente Conopida murata 4  buc conopida , 1 varza mica rosie,   1 legatura   frunze de telina,  marar […]
  • Budinca de conopidaBudinca de conopida Ingrediente Budinca de conopida 1 conopida - 500-700 gr, 3 oua, 3 linguri smantana, 150 gr sunca presata, […]
  • Gogosari in otetGogosari in otet Ingrediente Gogosari in otet 2 kg ardei gogosar, 1 radacina de hrean, boabe de mustar, boabe de […]
  • Muraturi asortate Muraturi asortate Ingrediente Muraturi asortate morcovi, ardei gogosar, gogonele , conopida,  castraveti. Pentru fiecare […]
  • Ardei pentru iarnaArdei pentru iarna Ingrediente - Ardei pentru iarna 5 kg ardei gogosar intreg, 500 ml otet, 400 gr zahar, 100 gr sare […]
  • Sfecla rosie pentru iarnaSfecla rosie pentru iarna Sfecla rosie este o legume savuroasa, in special atunci cand este murata sau adaugata in diverse preparate, […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress