Acasa / Retete culinare / Coji de ecler

Coji de ecler

Ingrediente Coji de ecler

70 ml ulei, 140  ml apa, 140  gr faina, 6 oua, un praf de sare.

Preparare Coji de ecler

  1. Apa, uleiul si sarea se fierb intr-un vas pana atinge punctul de fierbere, se adauga intreaga cantitate de faina, se amesteca cu paleta repede pentru a asigura inglobarea intregii cantitati de faina, pana ce aluatul se desprinde usor de peretii vasului.
  2. Se retrage continuand amestecarea pana scade temperatura.
  3. Ouale se incorporeaza  ( unul cate unul) prin amestecare continua ingloband, concomitent, si o mare cantitate de aer.
  4. Turnarea aluatului se face cu posul cu sprit, in batoane de 10-12 cm. Coacerea se realizeaza la temperatura ridicata (180 gr), apoi la tempaeratura moderata (120 gr), fara a deschide cuptorul in primele 10-15 minute.
  5. Coaja dupa coacere trebuie sa fie uscata. Capacele la eclere se taie numai pe o latura

Din acesta compozitie se obtin si cojile de choux a la creme. Cojile se umplu cu crema de vaniliereteta aici.

Pofta Buna!

Coji de ecler, 3.6 out of 5 based on 14 ratings
Voteaza:
VN:F [10.0.0_1159]
3.6 (14 voturi)

Vezi si alte retete delicioase

  • Crema de vanilieCrema de vanilie Ingrediente Crema de vanilie 750 ml lapte, 150 gr amidon , 120 gr zahar, 3 oua, 4 pliculete zahar vanilat […]
  • Choux a la cremeChoux a la creme Cu rezonanta frantuzeasca, choux a la crème este un desert pe placul romanilor: aluat delicat si aromat, […]
  • Maioneza de casaMaioneza de casa Ingrediente 2 galbenusuri de ou (1 fiert, 1 crud), 200 ml ulei floarea soarelui, 1/2 zeama de la o lamaie, […]
  • Marinata pentru  puiMarinata pentru pui Ingrediente Marinata pentru  pui 1 capatana usturoi, zeama de la 1 lamaie, 1 lingurita boia de ardei dulce, […]
  • Hrean in otetHrean in otet Ingrediente 2 radacini mari de hrean, 20 gr sare, 20 gr zahar, 200 ml otet 9 grade, 100 ml apa. Mod de […]
  • Vegeta de casaVegeta de casa Ingrediente - Vegeta de casa 4 morcovi, 1 telina, 2 radacini de patrunjel, 2 cepe, 1 pastranac, frunze de […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress