Acasa / Retete culinare / Coji de ecler

Coji de ecler

Ingrediente Coji de ecler

70 ml ulei, 140  ml apa, 140  gr faina, 6 oua, un praf de sare.

Preparare Coji de ecler

  1. Apa, uleiul si sarea se fierb intr-un vas pana atinge punctul de fierbere, se adauga intreaga cantitate de faina, se amesteca cu paleta repede pentru a asigura inglobarea intregii cantitati de faina, pana ce aluatul se desprinde usor de peretii vasului.
  2. Se retrage continuand amestecarea pana scade temperatura.
  3. Ouale se incorporeaza  ( unul cate unul) prin amestecare continua ingloband, concomitent, si o mare cantitate de aer.
  4. Turnarea aluatului se face cu posul cu sprit, in batoane de 10-12 cm. Coacerea se realizeaza la temperatura ridicata (180 gr), apoi la tempaeratura moderata (120 gr), fara a deschide cuptorul in primele 10-15 minute.
  5. Coaja dupa coacere trebuie sa fie uscata. Capacele la eclere se taie numai pe o latura

Din acesta compozitie se obtin si cojile de choux a la creme. Cojile se umplu cu crema de vaniliereteta aici.

Pofta Buna!

Coji de ecler, 3.5 out of 5 based on 11 ratings
Voteaza:
VN:F [10.0.0_1159]
3.5 (11 voturi)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress