Acasa / Retete culinare / Ciorba de vitel cu legume

Ciorba de vitel cu legume

Romanii sunt mari consumatori de ciorba, in special de ciorba de vitel. Este calda, gustoasa si reconfortanta. Pentru aceasta ciorba aveti nevoie de carne de vitel de buna calitate, legume (morcovi, telina, ardei, ceapa, mazare). Se condimenteaza simplu, cu sare si piper, si se asezoneaza cu patrunjel tocat. Cei care prefera, pot adauga si leustean tocat.
Ciorba de vitel cu legume este buna calda, cu paine proaspata. In ea mai puteti adauga si smantana, lamaie sau otet, pentru un gust usor acrisor.

Ingrediente Ciorba de vitel cu legume

1 kg   carne de vitel (antricot), 2 morcovi, 1 telina mica, 1 ardei gogosar, 1 ceapa, 2 linguri mazare fiarta, 150 gr pasta de tomate,  1 legatura de patrunjel proaspat , sare si piper dupa gust.

Pentru servire: smantana, lamaie sau otet.




Mod de preparare Ciorba de vitel cu legume

  1. Legumele se spala si se curata. Morcovii, telina, ardeiul, ceapa  se taie cubulete.
  2. Carnea  se spala si se pune la fiert in 3-4 l apa cu sare. In timpul fierberii se spumeaza .
  3. Cand carnea s-a fiert  pe jumatate, adaugam legumele si  lasam sa fiarba, acoperita la foc mic.
  4. Carnea se scoate intr-un bol, se lasa cateva momente sa se racesca, se indeparteaza oasele si o taiem cuburi. Se introduce din nou in ciorba.
  5. Cu 10 min inainte de a lua ciorba de pe foc se adauga pasta de tomate.
  6. Cand este gata se adauga patrunjel tocat marunt,  sare si piper dupa gust.

Pofta Buna!

ciorba de vitel
Ciorba de vitel cu legume, 4.5 out of 5 based on 11 ratings
Voteaza:
VN:F [10.0.0_1159]
4.5 (11 voturi)
loading...

Vezi si alte retete delicioase

  • Ciorba de vacuta cu legumeCiorba de vacuta cu legume Ingrediente - Ciorba de vacuta cu legume 600 grame de carne de vita (coasta), 2 morcovi, 1 telina mica, 2 […]
  • Ciorba de vitaCiorba de vita Ciorba de vita este gustoasa si usor de preparat, ideala pentru mesele linistite in familie. Pentru aceasta […]
  • Ciorba cu perisoare de curcanCiorba cu perisoare de curcan Romanii, prin definitie, sunt mari amatori de ciorbe, supe si alte zemuri calde. O ciorba nelipsita de pe […]
  • Ciorba de puiCiorba de pui Ingrediente - Ciorba de pui 1 kg  carne de pui (aripioare+tacamuri ), 1 morcov, 1 pastranac, 1 telina mica, […]
  • Ciorba taraneasca de gainaCiorba taraneasca de gaina Ciorba taraneasca de gaina este gustoasa si aromata, perfecta pentru o masa in familie, dar si dupa o zi […]
  • Ciorba de curcan cu legumeCiorba de curcan cu legume Ingrediente Ciorba de curcan cu legume 700 grame de carne de curcan  (aripi, spinari, piept), 2 morcovi, 1 […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress