Acasa / Retete culinare / Ciorba cu perisoare de curcan

Ciorba cu perisoare de curcan

Ingrediente Ciorba cu  perisoare de pui

Perisoare: 600 gr  carne tocata de curcan  (piept) , 1 ceapa, 2 oua , 20 gr faina , 100 gr orez, 1 lingurita de sare, 1/2 lingurita  piper.
Ciorba:  2 morcovi, 1/2 telina mica, 1 radacina patrunjel, 50 ml ulei, 1 ceapa, 1 ardei gras rosu , 5  rosii mici, 1 legatura de patrunjel.
Pentru servit: smantana si zeama de lamaie.

 

Mod de preparare Ciorba cu  perisoare de pui

  1. Legumele (morcovii, telina, radacina de patrunjel, ceapa) se spala, se curata si se dau pe razatoarea mare. Intr-o oala mai mare se pune uleiul la incins, se adauga legumele si se lasa sa se caleasca pana se inmoaie. Se adauga  cca 3-4 l apa fierbinte, se pune capacul si se lasa sa fiarba.
  2. Dupa 10 min se adauga ardeiul taiat cubulete si rosiile decojite si taiate felii. Se lasa la fiert cca 35 min, daca se formeaza spuma se indeparteaza .
  3. In acest timp formam perisoarele –  ceapa se taie foarte marunt sau se da pe razatoarea mica.
  4. Intr-un bol se adauga ingredientele si se framanta bine pana obtinem o compozitie omogena.
  5. Pregatim un bol cu apa , umezim mainile, luam compozitie cu o lingura si formam perisoare,  ca dimensiune “cat o nuca”.
  6. Perisoarele se pun in ciorba  fierbinte, cate una , fara sa le inghesuim. Se lasa sa fiarba cca 15 min la foc potrivit.
  7. Perisoare cand sunt fierte vor pluti ,  se adauga sare si piper dupa gust.

Ciorba de perisoare se  serveste cu patrunjel taiat marunt, smantana si zeama de lamaie.

Pofta Buna!

ciorba cu perisoare de curcan

 

Ciorba cu perisoare de curcan, 4.0 out of 5 based on 7 ratings
Voteaza:
VN:F [10.0.0_1159]
4.0 (7 voturi)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress