Acasa / Retete culinare / Ciorba cu perisoare de curcan

Ciorba cu perisoare de curcan

Romanii, prin definitie, sunt mari amatori de ciorbe, supe si alte zemuri calde. O ciorba nelipsita de pe masa romanilor este cea cu perisoare. Noi iti propunem o varianta mai lejera, cu carne de curcan sau pui, gustul este insa la fel de bun. Cu multe legume si carne satioasa, aceasta ciorba de perisoare este gustoasa si usor de preparat, ideala pentru o cina ccopioasa in familie.

Ciorba cu perisoare de curcan este potrivita si pentru copii, care vor indragi gustul ei bun. Aceasta ciorba se serveste fie simpla, fie cu putina smantana, zeama de lamaie si patrunjel tocat pe deasupra.

Ingrediente Ciorba cu  perisoare de pui

Perisoare: 600 gr  carne tocata de curcan  (piept) , 1 ceapa, 2 oua , 20 gr faina , 100 gr orez, 1 lingurita de sare, 1/2 lingurita  piper.
Ciorba:  2 morcovi, 1/2 telina mica, 1 radacina patrunjel, 50 ml ulei, 1 ceapa, 1 ardei gras rosu , 5  rosii mici, 1 legatura de patrunjel.
Pentru servit: smantana si zeama de lamaie.

 




Mod de preparare Ciorba cu  perisoare de pui

  1. Legumele (morcovii, telina, radacina de patrunjel, ceapa) se spala, se curata si se dau pe razatoarea mare. Intr-o oala mai mare se pune uleiul la incins, se adauga legumele si se lasa sa se caleasca pana se inmoaie. Se adauga  cca 3-4 l apa fierbinte, se pune capacul si se lasa sa fiarba.
  2. Dupa 10 min se adauga ardeiul taiat cubulete si rosiile decojite si taiate felii. Se lasa la fiert cca 35 min, daca se formeaza spuma se indeparteaza .
  3. In acest timp formam perisoarele –  ceapa se taie foarte marunt sau se da pe razatoarea mica.
  4. Intr-un bol se adauga ingredientele si se framanta bine pana obtinem o compozitie omogena.
  5. Pregatim un bol cu apa , umezim mainile, luam compozitie cu o lingura si formam perisoare,  ca dimensiune “cat o nuca”.
  6. Perisoarele se pun in ciorba  fierbinte, cate una , fara sa le inghesuim. Se lasa sa fiarba cca 15 min la foc potrivit.
  7. Perisoare cand sunt fierte vor pluti ,  se adauga sare si piper dupa gust.

Ciorba de perisoare se  serveste cu patrunjel taiat marunt, smantana si zeama de lamaie.

Pofta Buna!

ciorba cu perisoare de curcan

 

Ciorba cu perisoare de curcan, 3.9 out of 5 based on 8 ratings
Voteaza:
VN:F [10.0.0_1159]
3.9 (8 voturi)

Vezi si alte retete delicioase

  • Ciorba cu  perisoare de puiCiorba cu perisoare de pui Ingrediente Ciorba cu  perisoare de pui Perisoare: 600 gr  carne tocata de pui (piept de pui) , 1 ceapa, 2 […]
  • Ciorba de pui cu salata verdeCiorba de pui cu salata verde Ingrediente Ciorba de pui cu salata verde 1 kg carne de pui ( aripioare + tacam), 1 ceapa, 1 morcov, 2 […]
  • Ciorba de porc cu ouCiorba de porc cu ou Ingrediente Ciorba de porc cu ou 1 kg coasta de porc afumata , 1 ceapa, 1 morov, 1 radacina de telina, 4  […]
  • Ciorba de perisoare cu smantanaCiorba de perisoare cu smantana Ingrediente Ciorba de perisoare cu smantana- 4 portii 4 costite de porc, 1 morcov mare, 30 ml ulei, 2 cepe, […]
  • Ciorba de curcan cu legumeCiorba de curcan cu legume Ingrediente Ciorba de curcan cu legume 700 grame de carne de curcan  (aripi, spinari, piept), 2 morcovi, 1 […]
  • Ciorba de puiCiorba de pui Ingrediente - Ciorba de pui 1 kg  carne de pui (aripioare+tacamuri ), 1 morcov, 1 pastranac, 1 telina mica, […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress