Choux a la creme

Cu rezonanta frantuzeasca, choux a la crème este un desert pe placul romanilor: aluat delicat si aromat, crema savuroasa si parfumata. Acest desert necesita ceva mai mult timp de preparare, insa rezultatul merita orice efort. Fie ca le prepari pentru familie, fie pentru evenimente festive, aceste mici prajiturele delicate vor fi cu siguranta senzatia mesei.

Pentru prepararea choux a la crème ai nevoie de ingrediente de calitate si putina rabdare. Pe langa crema de vanilie, mai pot fi umplute si cu alte tipuri de creme, de la cele pe baza de cacao, pana la cele de tip diplomat. Se orneaza cu frisca si se pudreaza cu zahar pudra. Le mai poti orna si cu diverse fructe proaspete.

Ingrediente Choux a la creme

Coji– 100 ml ulei , 200 ml apa, 200 gr faina, 5 oua, un praf de sare.
Crema– 200 gr amidon, 700 ml lapte, 3 oua, 180 gr zahar, 50 ml lapte pentru dizolvat amidonul, vanilie, un praf de sare.
Decor– frisca vanilata, zahar farin.

Mod de preparare Choux a la creme

  1. Apa, uleiul si sarea se fierb intr-un vas pana atinge punctul de fierbere, se adauga intreaga cantitate de faina, se amesteca cu paleta repede pentru a asigura inglobarea intregii cantitati de faina, pana ce aluatul se desprinde usor de peretii vasului.
  2. Se retrage continuand amestecarea pana scade temperatura.
  3. Se incorporeaza ouale ( unul cate unul) prin amestecare continua ingloband, concomitent, si o mare cantitate de aer.
  4. Turnam aluatul cu ajutorul unui  pos  cu dui sub forma de aveline. Coacerea se realizeaza la temperatura ridicata (180 gr), apoi la temperatura moderata (120 gr), fara a deschide cuptorul in primele 10-15 minute.
    Coaja dupa coacere trebuie sa fie uscata, fara urme de grasime.  Capacele de choux a la creme se taie.
  5. Pregatim crema
  6. Intr-un vas punem laptele la fiert. Separat intr-un bol   se amesteca ouale, cu zahar, praf de sare, amidonul, si turnam lapte rece astfel incat sa putem omogeniza.
  7. Cand laptele a inceput sa dea in clocot se adauga acesta compozitie, se amesteca continuu pana obtinem o crema omogena apoi se adauga vanilie.
  8. Cojile se umplu cu crema de vanilie calda.
  9. Cand crema s-a racit se adauga o avelina din frisca. Se pun capacele si se presara zahar farin .

 

Pofta Buna!

Choux a la creme, 4.2 out of 5 based on 11 ratings
Voteaza:
VN:F [10.0.0_1159]
4.2 (11 voturi)
loading...

Vezi si alte retete delicioase

  • Prajitura cu friscaPrajitura cu frisca Pentru ocaziile festive, prajitura cu frisca va fi cu adevarat senzatia tuturor. Dulce, parfumata, cu […]
  • Desert cu portocaleDesert cu portocale Ingrediente 4 cupe - Desert cu portocale Crema diplomat: 1 ou, 60 gr zahar, 50 ml lapte,  1  lingurita de […]
  • Prajitura cu biscuiti si ciocolataPrajitura cu biscuiti si ciocolata Ingrediente Prajitura cu biscuiti si ciocolata Blat: 300 gr biscuiti simpli. Crema:  2oua, 80 gr  […]
  • Negresa cu friscaNegresa cu frisca Ingrediente Negresa cu frisca 200 gr  unt , 200 gr zahar, 200 ml lapte, 250 gr faina, 50 gr cacao, 50 gr […]
  • Fursecuri cu ciocolata si scortisoaraFursecuri cu ciocolata si scortisoara Ingrediente Fursecuri cu ciocolata si scortisoara 250 g ciocolata continut ridicat de cacao, 1/2 lingurita […]
  • Fursecuri cu ciocolata Fursecuri cu ciocolata Ingrediente Fursecuri cu ciocolata 200 gr unt, 70 gr zahar farin , 3 galbenusuri, 300 gr faina, 2 plicuri […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress