Acasa / Retete culinare / Chiftelute in sos (de post)

Chiftelute in sos (de post)

Ingrediente Chiftelute in sos (de post)

Chiftelute – 300 gr soia granule, 1 morcov, 1 ceapa, 50 ml ulei, 1 capatana usturoi, 50 ml apa minerala, 100 gr faina, sare si piper – dupa gust, ulei pentru prajit.

Sos – 2 buc  ceapa, 1 telina mica, 3 ardei copti (fara seminte), 3 linguri  ulei, sare si piper dupa gust.

Preparare Chiftelute

  1. Ceapa , morcovul se razuiesc si se calesc in ulei cca 5 min.
  2. Granulele de soia se pun la fiert in apa cu sare pentru 25-30 min. Se strecoara si se lasa la scurs apoi stoarcem intre maini soia pentru a elimina surplusul de apa.
  3. Intr-un bol se adauga soia stoarsa , ceapa si morcovul calite, faina, usturoiul pisat, apa minerala, sare si piper dupa gust.
  4. Se amesteca bine pana obtinem o compozitie omogena.
  5. Se pune uleiul la incins iar cu mainile umezite in apa rece formam chiftelutele.
  6. Se pun la prajit in ulei incins , la foc mic. Se prajesc bine pe ambele parti pana devin aurii apoi se scot pe servet de bucatarie pana ce va absorbi surplusul de ulei .

Preparare Sos

  1. Intr-o tigaie se pune la calit ceapa si telina , taiate marunt.
  2. Se lasa pe foc cca 10 min, se adauga 50 ml apa fierbinte si se lasa sa fiarba pana legumele s-au patruns bine.
  3. Se lasa se se racesca cateva momente , se adauga sare , piper dupa gust si ardeiul copt  maruntit.
  4. Cu ajutorul unui mixer vertical se paseaza  pana obtinem o compozitie omogena- un sos de  consistenta potrivita.

Chiftelutele se servesc cu sos, calde sau reci. Sunt o bunatate !

Pofta Buna!

Chiftelute in sos (de post), 5.0 out of 5 based on 4 ratings
Voteaza:
VN:F [10.0.0_1159]
5.0 (4 voturi)
loading...

Vezi si alte retete delicioase

  • Pate de naut cu susanPate de naut cu susan Nautul este o leguminoasa plina de fibre, vitamine si minerale esentiale pentru organismul uman. In plus, […]
  • Pate de dovlecelPate de dovlecel O alegere sanatoasa pentru micul dejun, ideala si in perioada postului, este pateul din dovlecel. Aceasta […]
  • Tocanita de rosii cu dovleceiTocanita de rosii cu dovlecei Ingrediente Tocanita de rosii cu dovlecei 1 kg rosii, 2 buc ardei gras, 1 dovlecel, 1 ceapa mare, 50 ml […]
  • Pizza cu legumePizza cu legume Pizza este cu siguranta una dintre mancarurile preferate ale tuturor romanilor, in special a copiilor. In […]
  • Fasole batutaFasole batuta Ingrediente 500 gr fasole boabe, 200 ml ulei, 2 cepe,  2 linguri pasta de tomate,  sare si piper  dupa […]
  • Prajitura de post cu merePrajitura de post cu mere Ingrediente -  Prajitura de post cu mere Aluat: 250 gr margarina, 80 gr zahar, 250 ml apa minerala, 1 […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress