Acasa / Retete culinare / Chec marmorat cu nuca

Chec marmorat cu nuca

Ingrediente

6 oua , 2o0 gr zahar, 200 gr faina, 5 linguri unt topit (caldut – nu fierbinte), 1 plic praf de copt, 2 linguri cacao neagra + 3 linguri apa, 1/2 lingurita extract de vanilie, 1 lingurita coaja rasa de lamaie, 1 praf sare, 30 gr nuca.




Mod de preparare

  1. Cacaua se amesteca cu apa  pana obtinem o compozitie cremoasa si fara aglomerari.
  2. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.
  3. Adaugam treptat zaharul si mixam continuu pana se dizolva complet.
  4. Galbenusurile le mixam  cu vanilia , untul topit  si coaja rasa de lamaie maxim 1 minut.
  5. Peste compozitia de galbenusuri adaugam albusurile batute spuma  si  amestecam usor .
  6. Adaugam treptat faina + praful de copt  si amestecam , de jos in sus, pana se incorporeaza complet.
  7. Compozitia se imparte in doua parti. O parte se amesteca cu cacaua iar a doua parte ramane simpla.
  8. Intr-o tava de copt (dimensiune tava – lungime 25 cm/latime 6.3 cm/inaltime 6.3 cm ) , tapetata cu hartie de copt se aseza alternativ din cele doua compozitii.
  9. Adaugam miezul de nuca (netaiat) si introducem tava in cuptorul preincalzit la 180C pentru maxim 18 minute. Se face testul cu scobitoarea.
  10. Se lasa sa se racesca complet apoi se portioneaza.

Citeste –  Retete de Chec in Imagini.

Pofta Buna!

chec marmorat
Chec marmorat cu nuca, 5.0 out of 5 based on 2 ratings
Voteaza:
VN:F [10.0.0_1159]
5.0 (2 voturi)
loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress