Acasa / Retete culinare / Cartofi taranesti cu ceapa

Cartofi taranesti cu ceapa

Ingrediente

1 kg cartofi, 2  cepe mari si rosii , 2 catei de usturoi, 50 ml ulei, sare si piper dupa gust, patrunjel verde.

Mod de preparare

  1. Cartofii se curata si se pun  la fiert taiati in bucati potrivite, la foc mic, intr-o oala cu capac.
  2. Separat, intr-o tigaie se  pune la calit ceapa, taiata rondele. Se adauga  sare ,   piper  si doi catei de usturoi zdrobiti.
  3. Ceapa este  gata cand este  calita si usor rumenita.
  4. Cand cartofii  sunt fierti se scurg de  apa in care au fiert , se adauga  peste ceapa calita si amesteca bine.

Se servesc calzi  cu patrunjel  tocat marunt.

Dupa preferinta se pot servi cu iaurt sau smantana.

Pofta Buna!

 

Cartofi taranesti cu ceapa , 4.4 out of 5 based on 42 ratings
Voteaza:
VN:F [10.0.0_1159]
4.4 (42 voturi)
loading...

Vezi si alte retete delicioase

  • Tochitura ardeleneascaTochitura ardeleneasca Ingrediente Tochitura ardeleneasca 600 gr carne de porc (spata) , 4 carnati semiafumati, 2 cepe mari, 5 […]
  • Carnati de casaCarnati de casa Ingrediente Carnati de casa 2 kg carne de porc cu gasime, 3 kg carne de vita (pulpa), 2 kg sunca, 5 […]
  • Varza a la ClujVarza a la Cluj Varza a la Cluj , o reteta traditionala, indragita de romani  si nu numai. Reteta este simpla , ieftina si  […]
  • Iahnie de fasoleIahnie de fasole Ingrediente 500 gr fasole boabe, 1 ceapa, 80 ml ulei, sare, piper, 50 gr pasta de tomate, cimbru, […]
  • Varza dulce cu carnati afumatiVarza dulce cu carnati afumati Ingrediente - Varza dulce cu carnati afumati 1 varza dulce ~ 1 kg , 250 gr  carnati afumati , 1 ceapa  , 1 […]
  • Cartofi cu usturoiCartofi cu usturoi Ingrediente Cartofi cu usturoi 5 cartofi, 1 ceapa,  30 ml ulei, 5 catei de usturoi, patrunjel verde , […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress