Acasa / Retete culinare / Cartofi cu branza de oaie

Cartofi cu branza de oaie

Cartofii sunt legume indragie, usor de preparat si foarte versatile, putand fi combinati cu o multime de alte legume sau carne. O garnitura simpla sau un preparat in sine sunt si cartofii la cuptor cu branza de oaie. Branza de oaie are un gust mai intens, oferind cartofilor o aroma aparte.
Astfel, daca iti doresti sa adaugi ceva nou cartofilor la cuptor, branza de oaie este potrivita. In amestec cu oua, smantana si cascaval, branza de oaie se toarna peste straturile de cartofi copti. Pe deasupra se orneaza cu cascaval ras si se da la cuptor.
Cartofii cu branza de oaie se servesc calzi, cu patrunjel pe deasupra si alaturi de o salata verde.

Ingrediente Cartofi cu branza de oaie – 3 portii

1 kg cartofi , 200 gr branza de oaie , 2 oua, 4 linguri  smantana, 100 gr cascaval, 20 gr unt ( pentru uns formele) , sare si piper dupa gust, 5 fire patrunjel.




Mod de preparare Cartofi cu branza de oaie

  1. Cartofii se curata, se spala si se fierb in apa cu sare.
  2. Dupa fierbere ii taiem felii potrivit de subtiri.
  3. Intr-un bol omogenizam ouale cu sare , piper si smantana. Branza se marunteste.
  4. Se ung cu unt formele de copt (11.3×15.7cm), se aseaza un rand de cartofi apoi se presara branza .
  5. Vom avea 2 straturi branza , 3 straturi cartofi.
  6. Deasupra se adauga compozitia de smantana  si se presara cascaval.
  7. Se dau la cuptor timp de 20-25 min, foc mediu.

Se servesc calzi,  presarati cu patrunjel taiat marunt.
Pofta Buna!

cartofi cu branzacartofi cu branza2cartofi cu branza1
Cartofi cu branza de oaie, 4.1 out of 5 based on 28 ratings
Voteaza:
VN:F [10.0.0_1159]
4.1 (28 voturi)
loading...

Vezi si alte retete delicioase

  • Friptura de curcan la tavaFriptura de curcan la tava Ingrediente Friptura de curcan la tava 1 kg carne de curcan (aripi si pulpe ) , 1 capatana usturoi, sare, […]
  • Cartofi cu sos de rosiiCartofi cu sos de rosii Ingrediente 6 cartofi mari Sos: 4 rosii,50 ml ulei, 1 ceapa, 4 catei usturoi, 10 gr zahar, sare, piper, […]
  • Cartofi umpluti cu branza Cartofi umpluti cu branza Ingrediente Cartofi umpluti cu branza 8 cartofi medii Umplutura: 150 gr branza telemea, 1 ou, 50 gr […]
  • Cartofi cu mararCartofi cu marar Cartofi  cu unt si marar – garnitura perfecta pentru preparate pe baza de carne si peste. Puteti face […]
  • Muschi de porc la tavaMuschi de porc la tava Ingrediente Muschi de porc la tava 1 muschi de porc afumat , cca 700-800 gr, 100 ml apa sau supa, 5 linguri […]
  • Mancare de fasole cu muschi de porcMancare de fasole cu muschi de porc Satioasa si gustoasa, mancarea de fasole cu muschi de porc este o alegere inspirata pentru momentele in care […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress