Acasa / Retete culinare / Carne de porc si carnati in untura

Carne de porc si carnati in untura

Cine nu isi aduce aminte cu placere momentele din copilarie cand bunica desfacea oala cu carne de la untura, o incalzea si o servea cu mamaliga aburinda? Ei bine, acum putem sa preparam aceste bucurii simple ale copilariei chiar si noi, in bucatariile noastre moderne. Avem nevoie de carne de porc si carnati, pe care ii taiem in bucati potrivite, dupa care ii prajim, la foc mediu, timp de 1-2 ore, in untura de porc, cu putina sare.

Bucatile gustoase de carne si carnati se pastreaza in vase de ceramica, in untura racita, pana la urmatoarea masa, cand le scoatem si la mai incalzim putin. Bunatatile aceastea le servim cu mamaliguta calda, mujdei de usturoi si muraturi.

Ingrediente

Carne de porc fara os –  cruda si afumata , carnati afumati , untura sarata.




Mod de preparare

Carnea de porc se taie in bucati marisoare , carnatii ii taiem bucati potrivite.

Intr-un tuci pune  untura la incins , adaugam carnea si o prajim la foc mic cca 2 ore, amestecand periodic.

Carnea se scoate cu o spumiera si adaugam carnatii.

Se prajesc cca 30 minute apoi ii scoatem.

In vase smaltuite sau din ceramica  asezam carnea si carnatii apoi turnam untura.

Lasam sa se racesca complet apoi acoperim vasele.

Se serveste cu mamaliguta si ceapa rosie.

Pofta Buna!

carne-si-carnati-la-untura-garnita
Carne de porc si carnati in untura, 5.0 out of 5 based on 2 ratings
Voteaza:
VN:F [10.0.0_1159]
5.0 (2 voturi)
loading...

Vezi si alte retete delicioase

  • Muschi de porc cu boia (afumat)Muschi de porc cu boia (afumat) Romanii sunt mari amatori de carne,  in special de carne de porc, astfel ca o reteta de muschi de porc cu […]
  • Slanina (afumata) cu boiaSlanina (afumata) cu boia In sezonul rece, in special in preajma sarbatorilor de iarna, slanina este un preparat care nu lipseste de […]
  • Pomana PorculuiPomana Porcului Ingrediente 1 kg carne porc (muschi, ceafa, pulpa), 2 verze murate, 200 gr tocanita de rosii , cimbru, […]
  • Ceafa de porc la cuptorCeafa de porc la cuptor Carnea de porc este una dintre preferatele romanilor, fiind gustoasa si foarte versatila. Ceafa de porc in […]
  • Coaste de porc la tavaCoaste de porc la tava Carnea de porc este printre preferatele romanilor, astfel ca niciodata nu vei da gres atunci cand vei […]
  • Jumari cu ceapaJumari cu ceapa Ingrediente 1 kg slanina proaspata cu strat subtire de carne- de preferat, 50 gr untura, sare, […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress