Acasa / Retete culinare / Budinca de cartofi cu branza

Budinca de cartofi cu branza

Budinca de cartofi cu branza este un preparat rapid, ideal pentru momentele in care nu ai prea mult timp la dispozitie pentru o masa mai elaborata. In plus, este foarte gustoasa si una dintre retetele preferate ale familiei. De obicei, ingredientele sunt la indemana tuturor, astfel, cu siguranta ai prin frigider branza, oua, cascaval sau cartofi.
La prepararea acestei budinci ii poti implica si pe copii, care cu siguranta vor fi incantati sa decojeaza cartofii fierti si sa amestece in oua. Budinca de cartofi cu branza poate fi servita cu ketchup si diverse salate din frunze verzi.

Ingrediente 4 portii / Timp de preparare 1 ora

800 gr cartofi fierti in coaja, 250 gr branza telemea, 100 gr cascaval, 2 oua, 200 gr smantana fermentata 18%, sare si pipier dupa gust, 50 gr unt.




Mod de preparare

Intr-un bol adaugam : branza si cascavalul razuite, smantana, ouale, sare si piper dupa gust.

Amestecam bine pana obtinem o compozitie omogena.

Cartofii fierti  se curata de coaja si ii taiem in felii potrivite.

Intr-un vas termorezistent ( uns cu unt ) asezam un strat de cartofi alternativ cu un strat de compozitie cu branza.

Vom obtine 3 straturi de cartofi si 3 straturi de compozitie cu branza.

Introducem budinca  la cuptorul preincalzit la 180C pentru 25 minute sau pana se formeaza o crusta frumoasa.

Se serveste calda. Pofta Buna!

Citeste si Reteta : Cartofi cu marar

Budinca de cartofi cu branza, 4.5 out of 5 based on 4 ratings
Voteaza:
VN:F [10.0.0_1159]
4.5 (4 voturi)

Vezi si alte retete delicioase

  • Supa-crema de dovleceiSupa-crema de dovlecei O supa revigoranta si gustoasa este supa crema de dovlecei, o alegere inspirata, in special in perioada […]
  • Pui cu cartofi si ceapa la cuptorPui cu cartofi si ceapa la cuptor Ingrediente Pui cu cartofi si ceapa la cuptor 1 pui  ~ 1 kg  , 50 ml ulei, 100 ml supa sau apa, 5 cartofi, […]
  • Cartofi cu mararCartofi cu marar Cartofi  cu unt si marar – garnitura perfecta pentru preparate pe baza de carne si peste. Puteti face […]
  • Sfecla rosie pentru iarnaSfecla rosie pentru iarna Sfecla rosie este o legume savuroasa, in special atunci cand este murata sau adaugata in diverse preparate, […]
  • Pate de naut cu susanPate de naut cu susan Nautul este o leguminoasa plina de fibre, vitamine si minerale esentiale pentru organismul uman. In plus, […]
  • Mancare de conopida cu ciuperciMancare de conopida cu ciuperci Ingrediente 1 kg conopida, 200 gr ciuperci  proaspete, 100 gr unt, 50 gr faina, 500 ml lapte, sare si piper […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress