Acasa / Retete culinare / Bucatarie internationala / Pateu de casa din ficatei de pui

Pateu de casa din ficatei de pui

Ingrediente Pateu de casa din ficatei de pui

500 gr ficateii de pui, 500 ml lapte, 100 gr unt, 20 ml ulei, 1 ceapa, 1 foaie de dafin, 1 /2 lingurita de cimbru, sare si piper dupa gust.




Mod de preparare

  1. Ficateii  se spala apoi se pune la fiert in lapte, astfel incat sa ii acopere. Se adauga foaia de dafin si cimbru.
  2. Separat se taie ceapa si se caleste in ulei. Dupa ce ficateii au fiert se scot cu o paleta  si se pun in tigaie , peste ceapa calita. Se pun pe foc cca 1-2 min, amestecand-se usor. Se lasa la racit cca 5 min.
  3. Se pune in robotul de bucatarie impreuna cu untul 80 gr, sare si  piper  apoi  se mixeaza pana obtinem o pasta fina.
  4. Separat se topeste restul de unt, se pune pateul in boluri micute apoi se toarna untul topit deasupra pentru a preveni oxidarea .
  5. Se pastreaza la frigider maxim 2 zile, acoperit cu folie alimentara.

Mod de servire

Se serveste cu legume proaspete .

 

Se foloseste  la obtinerea aperitivelor, ideal pentru micul dejun.

Pofta Buna!

 

Pateu de casa din ficatei de pui, 4.5 out of 5 based on 23 ratings
Voteaza:
VN:F [10.0.0_1159]
4.5 (23 voturi)
loading...

1 Comentariu

  1. daca pasta iese prea vascoasa, se poate adauga din laptele in care au fiert ficateii? 

    VA:F [10.0.0_1159]
    Rating: 0 (from 0 votes)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress