Acasa / Retete culinare / Bucatarie internationala / Pateu de casa din ficatei de pui

Pateu de casa din ficatei de pui

Pateul de casa din ficatei de pui este o varianta potrivita pentru micul dejun, cu paine prajita sau lipie, atat pentru cei mari, cat si pentru cei mici. Se prepara usor, cu ingrediente pe care orice gospodina le are in bucatarie.
Pentru un gust bun, dar si pentru a elimina toxinele acumulate, este bine ca ficateii sa fie fierti in lapte. Apoi se amesteca cu ceapa calita, pentru un gust mai intens. Pentru a preveni oxidarea, peste pateul de ficatei se toarna putin unt topit. Pateul de casa din ficatei de pui se poate servi cu diverse legume. De asemenea, se poate folosi in coji de minitarte pentru aperitive festive.

Ingrediente Pateu de casa din ficatei de pui

500 gr ficateii de pui, 500 ml lapte, 100 gr unt, 20 ml ulei, 1 ceapa, 1 foaie de dafin, 1 /2 lingurita de cimbru, sare si piper dupa gust.




Mod de preparare

  1. Ficateii  se spala apoi se pune la fiert in lapte. Cantitatea de lapte sa fie  astfel incat sa ii acopere.
  2. Se adauga foaia de dafin si cimbru.
  3. Separat se taie ceapa si se caleste in ulei. Dupa ce ficateii au fiert se scot cu o paleta  si se pun in tigaie , peste ceapa calita. Se pun pe foc cca 1-2 min, amestecand-se usor. Se lasa la racit cca 5 min.
  4. Se pune in robotul de bucatarie impreuna cu untul 80 gr, sare si  piper  apoi  se mixeaza pana obtinem o pasta fina.
  5. Separat se topeste restul de unt, se pune pateul in boluri micute apoi se toarna untul topit deasupra pentru a preveni oxidarea .
  6. Se pastreaza la frigider maxim 2 zile, acoperit cu folie alimentara.

Mod de servire

Se serveste cu legume proaspete .

 

Se foloseste  la obtinerea aperitivelor, ideal pentru micul dejun.

Pofta Buna!

 

Pateu de casa din ficatei de pui, 4.5 out of 5 based on 23 ratings
Voteaza:
VN:F [10.0.0_1159]
4.5 (23 voturi)
loading...

Vezi si alte retete delicioase

  • Chec aperitiv cu maslineChec aperitiv cu masline Carnea de pui, in special pieptul de pui, este una dintre cele mai indragite si consumate tipuri de carne de […]
  • Ficatei de pui cu ceapaFicatei de pui cu ceapa Stiai care este rolul laptelui in retetele cu ficat? Ei bine, laptele ajuta la extragerea toxinelor din […]
  • Pate de casa din ficat de porcPate de casa din ficat de porc Ingrediente Pate de casa din ficat de porc 500 gr  ficat de porc, 1 lingurita ulei, 1 ceapa, 50 gr unt, […]
  • Pate de ciuperciPate de ciuperci Ingrediente Pate de ciuperci 300 gr ciuperci proaspete, 2 cepe, piper sare, 2  felii franzela, 4 linguri […]
  • Muschiulet de porc umplut cu oltenestiMuschiulet de porc umplut cu oltenesti Ingrediente Muschiulet de porc umplut cu oltenesti 1 muschiulet de porc -cca 400 gr, 3 carnati oltenesti,  […]
  • Placinta cu carnePlacinta cu carne Ingrediente 1 pachet foi de placinta , 50ml ulei, 200 ml lapte, 1 ou, susan . Umplutura: 300 gr […]

1 Comentariu

  1. daca pasta iese prea vascoasa, se poate adauga din laptele in care au fiert ficateii? 

    VA:F [10.0.0_1159]
    Rating: 0 (from 0 votes)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress