Acasa / Retete culinare / Retete cu miere / Bomboane de ciocolata

Bomboane de ciocolata

Ingrediente Bomboane de ciocolata – 20 buc

200 gr biscuiti dulci , 2 linguri miere, 2 linguri cacao, 50 gr migdale , coaja rasa si sucul  de la 2 portocale.

Decor: ciocolata menaj , 1 lingurita ulei , migdale zdrobite.

Mod de preparare Bomboane de ciocolata

  1. Biscuitii se macina  si se pun intr-un bol. Se adauga migdalele zdrobite, coaja rasa si sucul de portocalale, mierea si cacao. Se amesteca bine, pana formam o compozitie omogena, numai buna de modelat.
  2. Se lasa cca 30 min la rece , se intinde sub forma unui baton si  se taie felii. Se formeaza bomboanele si se pun pe o tava.
  3. Intr-un bol adanc se topeste ciocolata menaj  (pe baie de abur ) si  se amesteca  cu ulei pana obtinem o glazura uniforma.
  4. Cu ajutorul unei furculite se trece fiecare bomboana prin ciocolata, se lasa cateva secunde sa se scurga glazura apoi se pune in tava tapetata cu hartie de copt. Decoram bomboanele cu migdale zdrobite si introducem tava la rece pentru cateva minute. Fiecare bomboana se pune pe hartie ambalaj .
  5. Boboanele de ciocolata pregatite in casa sunt aromate si proaspete, se merita 😉

Se servesc ca desert!

Pofta Buna!

Bomboane de ciocolata , 5.0 out of 5 based on 2 ratings
Voteaza:
VN:F [10.0.0_1159]
5.0 (2 voturi)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress